Gwyneth Paltrow Beeld © ANP

Ruim 30 miljoen mensen volgden zaak Gwyneth Paltrow online

2 april 2023 12:41

Bijna 30 miljoen mensen hebben via YouTube en socialmediakanalen van Law&Crime Network afgelopen week een deel van het proces rondom de skicrash van Gwyneth Paltrow (50) gevolgd. Het platform, dat rechtszaken live uitzendt, spreekt tegenover 'Variety' over 'ongelooflijk goede' cijfers.

"Als er geen beroemdheid bij betrokken was geweest, zou het niemand iets kunnen schelen"

De belangstelling komt waarschijnlijk mede omdat de acht dagen durende zaak uitvoerig werd besproken op sociale media. Zo waren fragmenten en uitspraken voer voor talloze memes en grappen. De meeste mensen, zo'n 16,5 miljoen, keken de zaak via de livestream op YouTube. Via Facebook keken er 7,4 miljoen mensen en nog eens 4,2 miljoen volgden het proces via TikTok.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat fluisterde Gwyneth Paltrow in het oor van haar aanklager?

Eerder scoorde Law&Crime ook al met de veelbesproken zaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Volgens de zender is er 'een bijzonder fascinatie' ontstaan voor beroemdheden in de rechtszaal en is deze 'vrij eenvoudige letselschadezaak' daarvan het perfecte voorbeeld. "Als er geen beroemdheid bij betrokken was geweest, zou het niemand iets kunnen schelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gwyneth Paltrow wint rechtszaak over skiongeluk

De zaak draaide om een ongeluk op een skipiste in 2016. Het vermeende slachtoffer, Terry Sanderson, beweerde dat Gwyneth Paltrow tegen hem aan zou hebben geskied en dat hij daardoor blijvende psychische schade had opgelopen. Terry eiste een schadevergoeding van bijna 3,3 miljoen dollar. Gwyneth diende op haar beurt een tegenvordering in van een symbolische 1 dollar plus de vergoeding van de juridische kosten. Zij stelde dat Terry juist tegen haar was gebotst. De jury stelde de actrice in het gelijk.

Het proces krijgt misschien nog een staartje. De advocaat van Terry liet zaterdag weten dat hij mogelijk in hoger beroep gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!