Rico Verhoeven en ex Jacky Duchenne Beeld © ANP

Rico Verhoeven doet boekje open over relatiebreuk: 'Voelde als falen'

7 april 2023 12:44

In de YouTube-serie 'Open Kaart' van Robbert Rodenburg (25) doet Rico Verhoeven (33) een boekje open over zijn relatiebreuk met Jacky Duchenne (37). Zo vertelt hij over de moeilijke tijd erna en legt hij uit hoe dit invloed heeft gehad op zijn prestaties in de ring.

"Ik kon in tranen uitbarsten van verdriet, boosheid, teleurstelling"

In 2020 besluiten Rico en Jacky na een relatie van dertien jaar een punt te zetten achter hun romance. De kickbokser blikt terug op een intense tijd. "Het voelde als falen", zegt hij over deze periode. Een relatiebreuk met de moeder van zijn drie kinderen is iets wat hij graag had willen voorkomen. "Zeker na hoe ik zelf ben opgegroeid. Twee ouders die gescheiden zijn, vanaf mijn geboorte bijna. Dus het is niet iets waar je op had gehoopt." Toch vindt hij bij elkaar blijven geen optie. "Als je zelf niet gelukkig bent, hoe kan ik iemand anders dan gelukkig maken? (...) Sommige mensen zeggen: blijf bij elkaar voor de kinderen. Ja, superleuk, maar dat is volgens mij niet de manier. Er gaan discussies komen en het wordt niet fijn. Dat gaan de kinderen ook voelen en is dat dan het voorbeeld dat je wil geven aan de kinderen?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rico Verhoeven doet vriendin auto cadeau voor kerst

De breuk met Jacky heeft ook zijn werk beïnvloed. Net nadat ze een punt hebben gezet achter hun relatie heeft Rico een wedstrijd gepland staan. Zijn ex besluit in overleg langs te komen om hem - zoals ze dat altijd hebben gedaan - succes te wensen. Toch lijkt dit achteraf niet zo slim. Wanneer de kickbokser zich voorbereidt op een gevecht, staan al zijn zintuigen op scherp. "Elk windje voel je langs je. (...) Het is heel intens." Het moment dat Jacky de kleedkamer instapt, wordt Rico overvallen door emoties. "Ik kon in tranen uitbarsten van verdriet, boosheid, teleurstelling."

Rico noemt het 'gewoon niet handig' dat dit voor het gevecht heeft plaatsgevonden. In de ring ondervindt hij daar meteen de consquenties van. "Ik was totaal niet daar. Ik was totaal niet met mijn geest waar ik moest zijn. Lichamelijk was ik in topshape, alleen mentaal was ik niet waar ik moest zijn." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rico Verhoeven lijkt verliefder dan ooit op mierzoete kiekjes

Inmiddels is zowel Rico als zijn ex weer gelukkig in de liefde. De kickbokser is tot over zijn oren verliefd op zijn Naomy.

Vriendin Rico Verhoeven grote steun tijdens herstel

01:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!