Mr. Frank Visser Beeld © ANP

Mr. Frank Visser zou alzheimer vrouw liefst overnemen: 'Hartverscheurend'

20 april 2023 11:35

Deze week komt de biografie van SBS6-ster Frank Visser uit, getiteld 'Met vallen en opstaan – van gewone jongen tot televisierechter'. In het laatste hoofdstuk vertelt de 71-jarige openhartig over zijn vrouw Margot, bij wie in 2019 de diagnose alzheimer wordt vastgesteld. "Wat had ik graag gewild dat ik degene was die door deze ziekte was getroffen", aldus de televisiemaker.

"'Wat had ik graag gewild dat ik degene was die door deze ziekte was getroffen"

'De heer Alzheimer had bij ons aangebeld en was niet van plan ooit nog te vertrekken', valt er in zijn memoires te lezen. 'Wat had ik graag gewild dat ik degene was die door deze ziekte was getroffen. Maar het lot had anders besloten. Mijn liefste vrouw Margot was het slachtoffer.'

Omdat Margot helaas snel achteruit gaat, woont ze inmiddels in een tehuis gespecialiseerd in dementiezorg. Dat afscheid was volgens mr. Visser, die eerder ook zijn moeder verliest aan de ziekte, hartverscheurend. 'Ook ben ik een paar nachten bij haar blijven slapen, samen in het nieuwe bed. De hond mocht mee. Maar toen kwam het afscheid. Na meer dan veertig jaar huwelijk. Ze snapte het niet. 'Het bed is toch groot genoeg voor ons tweeën!''.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser moest zelf ook lachen om 'standaarddrinker'

Hoewel de 71-jarige enorm veel aan zijn hoofd heeft, gaan de opnames van zijn SBS6-programma Mr. Frank Visser doet uitspraak ook gewoon door. Die dagen voelen voor de programmamaker 'als een ontsnapping'. 'Het leven is vaak, maar niet altijd, een feest geweest. Ik zou de zaak belazeren als ik in mijn boek voor wat het einde betreft iets anders suggereerde', schrijft hij in het boek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Knallende burenruzie in Mr. Frank Visser om webcamseks en tomatensoep

In gesprek met weekblad Privé laat meester Visser weten dat de ziekte van zijn vrouw, en het verdriet dat daarbij komt kijken, voor hem nog altijd een gevoelig onderwerp is om over te praten. Ook benadrukt hij dat de biografie geen voorbode is voor een eventueel vertrek van de televisie. 'Ik heb geen afscheidsboek willen schrijven', vertelt hij. 'Ik ben de zeventig gepasseerd en dan is het logisch dat je terugkijkt op je leven. Maar ik blijf met veel plezier de uitzendingen maken. Ik geniet ervan!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Corrie (90) geteisterd door rokende buurvrouw in Mr. Frank Visser doet uitspraak