Mr. Frank Visser Beeld © ANP

Mr. Frank Visser onthult waarom hij rechter is geworden

25 april 2023 08:38

Mr. Frank Visser (71) kennen we allemaal als de rechtvaardige rechter in 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak'. In 'BEAU' vertelt hij uitgebreid over waarom hij met het rechtershamertje slaat en waarom hij mensen die het niet breed hebben wil helpen.

"De kleine mensen komen niet ver in deze wereld"

Meester Frank Visser heeft een biografie geschreven met de titel Met vallen en opstaan. Hierin vertelt hij hoe hij rechter is geworden. Het begint allemaal in zijn jeugd. Zijn vader overlijdt wanneer Frank nog maar een kleine jongen is en zijn moeder moet het hele gezin runnen.

"Ik denk dat dat toen begonnen is", vertelt hij over zijn gevoel voor rechtvaardigheid. "De kleine mensen komen niet ver in deze wereld. Je wordt natuurlijk altijd gepiepeld. Bijvoorbeeld als je wordt opgelicht door een brouwerij of je krijgt een ongeluk met de auto. De andere partij heeft dure advocaten, dus begin je er maar niet aan", zegt hij tegen Beau van Erven Dorens.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mr. Frank Visser zou alzheimer vrouw liefst overnemen: 'Hartverscheurend'

Wanneer zijn moeder een café koopt, blijkt het al snel een 'ordinaire vechttent'. Ze is belazerd door een brouwerij, die toen vertelt dat het een 'gezellig café in een volksbuurt' is. Toch weten ze het tot een succes te maken. "Toen wilde ze het verkopen en zei de brouwerij: 'Wij hebben wel een goede kandidaat voor u.' Nou ja, de winst... 'Ze willen er wel volgende week in. Wij staan garant', zei de brouwerij. Nou, niet dus. Dat geld is ze door de neus geboord." Een advocaat is te duur, dus loopt Franks moeder de winst van de verkoop mis. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Knallende burenruzie in Mr. Frank Visser om webcamseks en tomatensoep

Een paar jaar later krijgt Frank een bekeuring voor het rijden door rood met zijn brommer. Hij laat de zaak voorkomen en weet de rechter om zijn vinger te winden. Zijn boete wordt verminderd. "Ik heb toen met een zekere overdrijving 30 gulden van de boete afgekregen." Daar laat Frank Visser al zijn overtuigingskracht zien. Bekijk het fragment uit BEAU hieronder. 

Meester Frank Visser komt met autobiografie: Met vallen en opstaan

05:37

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!