Hugh Grant Beeld © Getty Images

Hugh Grant beschuldigt The Sun van inbraak in zijn huis

28 april 2023 10:44

Als we Hugh Grant (62) moeten geloven, gaat de Britse tabloid 'The Sun' wel erg ver voor een scoop. De acteur, die een rechtszaak heeft aangespannen tegen moederbedrijf News Group, meent dat er in zijn huis is ingebroken door de tabloid en dat er een zender op zijn auto is geplaatst om hem te kunnen volgen.

De inbraak zou in 2011 hebben plaatsgevonden in zijn flat in Londen. Volgens Hugh waren de scharnieren van de deur verwijderd om de deur te openen, maar werd er niets gestolen. Wel stond er opvallend genoeg de volgende dag in The Sun een uitgebreide beschrijving van de inrichting van zijn flat. Ook werd beweerd dat er een ruzie in huiselijke kring had plaatsgevonden in de woning. News Group, het mediabedrijf van Australiër Rupert Murdoch, weerspreekt de beschuldigingen, zo stelt The Guardian.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugh Grant krijgt gastrol in HBO-serie The Palace

News Group heeft niet bepaald een smetteloze reputatie. Eerder trof het bedrijf al schikkingen in meer dan duizend gevallen waarin het mogelijk de telefoons hackte of voicemails beluisterde van onder anderen beroemdheden en leden van het Britse koninklijk huis. Toenmalig royaltyverslaggever van News of the World Clive Goodman gaf in 2014 al toe dat hij de telefoons van William, Harry en Kate gehackt had en ook Hugh werd toen genoemd als mogelijk slachtoffer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugh Grant vond iconische dansscène in Love Actually 'verschrikkelijk'

Hugh en Harry willen nog steeds een schadevergoeding. Hun zaken werden deze week behandeld. Volgens News Group mag de rechter niet oordelen over deze zaken omdat die al verjaard zouden zijn.

Donderdag besloot de rechter dat er een nieuwe hoorzitting nodig is, voor hij zich kan uitspreken over de zaak. De nieuwe hoorzitting zal begin juli plaatsvinden.