Carlo Boszhard Beeld © ANP

Carlo Boszhard heeft dé oplossing voor succesvol songfestival in 2024

17 mei 2023 09:52

We kunnen wel stellen dat het Eurovisiesongfestival voor Nederland dit jaar is uitgelopen op een deceptie. Ondanks een opleving van Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) in de weken voor de halve finale, was die toch het eindstation. Hoe kan het volgend jaar beter, zodat 'we' de finale weer halen? Carlo Boszhard (53) denkt het antwoord te hebben, schrijft hij in zijn column in 'Televizier'.

"Er waren ook landen doorgegaan die vele malen slechter waren"

Tijdens deze editie werd er een nieuwe regel ingevoerd, waardoor de punten van de vakjury niet meer meetelden in de halve finale. Volgens Carlo is dát waar de kritiek hoort te liggen. 'Want waar slaat dat op? Ik hoorde het argument dat sommige jury’s te makkelijk om te kopen zijn. Wat zegt dat over dat land, maar ook over bijvoorbeeld de televoting die van zo’n land vandaan komt? Zijn die dan wel zonder sympathie voor een buurland aan het stemmen?' vraagt hij zich af.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mia Nicolai en Dion Cooper dertiende in eerste halve finale

Carlo geeft toe dat er betere liedjes waren dan Nederland in de eerste halve finale. 'Maar er waren ook landen doorgegaan die vele malen slechter waren', meent hij. Zijn conclusie is dan ook dat de vakjury terug moet. 'Zodat kwaliteitsliedjes nog een kans maken. En als een land geen omgekochte jury kan leveren of er aangetoond is dat er gefraudeerd is, dan gelijk uitsluiten voor tien jaar.'

Hoewel Mia en Dion voor Nederland een dertiende plek scoorden (van de vijftien) in de halve finale, was omroep AVROTROS - verantwoordelijk voor de inzending - toch trots op de twee. In de video hieronder zie je wat een woordvoerder van AVROTROS te zeggen had over het songfestival-avontuur.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mia en Dion gestrand in halve finale, AVROTROS 'ongelooflijk trots'

AVROTROS doet opvallende uitspraak over mislukt songfestivalavontuur Mia en Dion

01:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!