Raven-Symoné Beeld © ANP

Lesbische Disney-ster Raven-Symoné moest partners zwijgcontract laten tekenen

31 mei 2023 17:25

Disney-ster Raven-Symoné (37), onder andere bekend van het programma 'That's So Raven', doet een boekje open over haar liefdesleven. De actrice vertelt in een interview met komiek Howie Mandel (67) hoe moeilijk het voor haar was om te daten toen ze nog voor Disney werkte. Zo moesten al haar partners een 'zwijgcontract' tekenen, onthult ze.

"Nét voor we de slaapkamer ingingen"

Voor Raven was het als bekende Disney-actrice überhaupt moeilijk om te daten. Dat ze op vrouwen valt, maakt de zaak alleen maar ingewikkelder. “Alle mensen waar ik een soort relatie mee had - uiteraard zéker toen ik begon te daten - moesten een zwijgcontract tekenen." Dat dit van haar werd gevraagd, kon ze 'amper geloven'. "Want zoiets is heel onpersoonlijk. Het was heel moeilijk om aan te brengen in een gesprek, maar het kon niet anders voor iemand in mijn positie. Stel je voor dat er iets zou lekken in de pers?”

Als de interviewer vraagt wanneer zo'n zwijgcontract dan tevoorschijn kwam, onthult ze: “Nét voor we de slaapkamer ingingen. Als ik voelde dat dat in de kaarten lag, haalde ik het contract boven. Dat is geen grap!" 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Motorclub No Surrender dwong hoofdredacteur Panorama tot tekenen 'zwijgcontract'

Ook Ravens huidige echtgenote, Miranda Pearman-Maday, heeft zo'n contract moeten tekenen. "Dat gebeurde toen we nog maar twee maanden aan het daten waren." Vooral bij haar vond Raven het erg moeilijk om met het document op de proppen te komen. "Mijn moeder zat me achter mijn vodden. Ze wilde per se dat ik het zo snel mogelijk liet tekenen. Maar ik durfde niet goed, ik voelde toen al dat er iets ‘anders’ was aan Miranda. Ze snapte het ook niet goed toen ik het vroeg, want ook zij voelde meteen aan dat het juist zat tussen ons. Maar ze tekende wél, omdat ze besefte dat ik onder druk stond van buitenaf."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Jutta Leerdam en Jake Paul stapelgek op elkaar: 'We wilden het geheim houden'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!