Mia Nicolai Beeld © ANP

Mia Nicolai: 'Hoop dat iedereen songfestival achter zich kan laten'

2 juni 2023 08:27

Mia Nicolai (27) legt haar focus na het teleurstellende Eurovisiesongfestival-avontuur op haar solocarrière. Haar eerste headliner-show is al aangekondigd en daarom hoopt de zangeres dan ook dat mensen het songfestivaldebacle, samen met haar, achter zich kunnen laten. Dat schrijft ze in een bericht op Instagram.

"Hoe ik er naar terugkijk is dat ik echt de meest leerzame tijd van mijn carrière tot nu toe heb ervaren"

In het bericht deelt Mia dat ze nog één keer wat over haar deelname aan het songfestival wil zeggen. Daar wist Mia, samen met Dion Cooper, een dertiende plek te halen in de eerste halve finale. Niet genoeg voor een finaleplek.

'Hoe ik er naar terugkijk is dat ik echt de meest leerzame tijd van mijn carrière tot nu toe heb ervaren. Zowel positief als negatief', aldus Mia. 'Ik ben een echte vechter en mede dankzij mijn partner in crime Dion en hoe we hier samen in hebben gestaan heb ik enorme kracht gehaald waardoor we in Liverpool op dat podium echt alles hebben kunnen geven wat er op dat moment in zat', gaat ze door.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vader Mia Nicolai reageert op kritiek vals optredens: ‘Pijnlijk maar terecht’

'En natuurlijk was het verdrietig dat mijn kinderdroom van in de finale staan niet uit was gekomen', schrijft de zangeres. 'Maar ik ga hierdoor niet bij de pakken neer zitten en ga met volle energie doorbouwen aan mijn andere dromen. Zoals ik het telkens tegen mijn dierbaren uitleg, is dat ik mijn verhaal nog aan het schrijven ben. Dat is nog zeker niet af. Successen en tegenslagen horen bij die groei.'

Om die reden kijkt Mia dan ook 'met dankbaarheid en plezier' terug op het avontuur in Liverpool, waar Duncan Laurence als creative director optrad. 'Ik hoop dat iedereen het songfestival weer achter zich kan laten en we vooruit kunnen kijken.' In november geeft Mia een optreden in De Melkweg in Amsterdam. Dat zal volgens haar de eerste keer zijn dat ze de Mia Nicolai gaat tonen die ze echt is. 'En daar kijk ik enorm naar uit.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mia Nicolai voelt zich nog steeds een winnaar: 'Eurovisiesongfestival is best een ding'

Donderdag gaf Mia haar eerste interview na het songfestival aan RTL Boulevard. Toch gebeurde er wat merkwaardigs. De wekker ging af! En niet omdat een eitje nou acht minuten in kokend heet water had liggen dobberen, maar de tijd voor het interview was om. Hoe dat precies ging, zie je in onderstaande video.

Mia Nicolai zet wekkertje tijdens interview met Aran Bade: ‘De tijd is om!’

02:54