Castleden Samson & Gert Beeld © ANP

Meneer Spaghetti uit cast Samson & Marie gebonjourd: 'Zo werkt het niet'

2 juni 2023 11:10

Hommeles achter de schermen bij 'Samson & Marie', de opvolger van het bekende en alom geliefde 'Samson & Gert'. Meneer Spaghetti, gespeeld door Koen Crucke (71), en Van Leemhuyzen, gespeeld door Walter Baele (59), zijn namelijk niet te zien in de kerstshow van dit jaar. En daar is met name Koen nogal pissig over, laat hij blijken voor de camera van het Belgische 'HLN'.

"Walter Baele en ik zijn er dus doodeenvoudig uit gebonjourd"

Voor Koen komt de beslissing om hem uit de verhaallijn van de kerstshow te schrijven als een grote verrassing. Hij betreurt het dan ook ten zeerste. "Alberto was onlosmakelijk verbonden met Samson, maar blijkbaar vinden de bazen dat niet", laat hij weten. Ruim 33 jaar lang speelt hij al de rol van Meneer Spaghetti. In de kerstshow zijn nieuwe personages geïntroduceerd.

Dat Walter De Donder, die de rol van burgemeester Modest speelt, wel nog mee mag doen, valt ook niet helemaal goed. "Walter Baele en ik zijn er dus doodeenvoudig uit gebonjourd, we zijn met een kluitje in het riet gestuurd." Vooral de manier waarop er gecommuniceerd is vindt Koen vervelend. "Ik heb de rol van Alberto altijd met veel plezier gespeeld. Ik had zelf nog veel zin om door te gaan. Marie had mij er graag nog heel lang bij gehad, maar ik denk dat ze weinig kan doen aan beslissingen van de Studio 100-top. Ik hoor van fans dat ze het niet geloven en dat ze me zullen missen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Na 30 jaar nu écht een einde aan iconisch duo Samson & Gert

Studio 100 laat aan HLN weten dat het afscheid van Meneer Spaghetti en Van Leemhuyzen niet definitief is. In de toekomst keren zij wellicht terug, wat hen betreft. Maar daar vindt Koen ook wat van. "Er is mij gezegd dat als de nieuwe lichting niet zou werken, de oude garde misschien opnieuw aan boord wordt gehaald, maar zo werkt het niet. Dat zou geen eerlijke beslissing zijn. We zijn geen pionnen waarmee je speelt, we zijn artiesten."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Afscheidsshows Samson en Gert massaal bezocht: 'Warm gevoel'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!