Kanye West aangeklaagd na telefoonincident

2 juni 2023 14:25

Kanye 'Ye' West is aangeklaagd voor mishandeling, geweldpleging en nalatigheid vanwege een ruzie met een fotograaf begin dit jaar. De rapper werd destijds boos toen ze hem aan het filmen was, pakte haar telefoon af en smeet hem op straat. De dame zegt daardoor te zijn getraumatiseerd en eist volgens entertainmentsite TMZ een schadevergoeding.

"Als ik zeg stop, dan moet je stoppen"

In januari dook een video op waarin te zien was dat de fotograaf Ye vanuit haar auto aan het filmen was. De rapper kwam vervolgens op haar af en vroeg haar of ze dat niet wilde doen. "Je bent een beroemdheid", motiveerde de vrouw haar keuze om te blijven filmen. "Als ik zeg stop, dan moet je stoppen", reageerde de rapper, waarna hij zijn arm door het autoraam stak, de telefoon afpakte en weggooide.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kinderen Kim Kardashian mogen geen tv kijken als Kanye op het nieuws is

De vrouw beweert dat Ye haar met een "vernietigende blik" had aangekeken en erg te zijn geschrokken omdat ze vreesde dat hij een wapen had. Ze zou daardoor niet meer kunnen werken als paparazzo en dus inkomsten zijn misgelopen. Naast een schadevergoeding wil de vrouw ook dat de rapper een verbod krijgt op het "aanraken, irriteren of bedreigen" van fotografen in het algemeen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West aangeklaagd door winkelketen Gap