Ruben Nicolai Beeld © ANP

Ruben Nicolai trots op dochters voor omarmen nieuwe vriendin: 'Door corona ging alles stuk sneller'

3 juni 2023 13:36

Vier maanden na de eerste date met zijn vriendin Paulien, met wie hij inmiddels samenwoont, breekt de coronapandemie uit. "Het was een gekke tijd", blikt Ruben Nicolai (48) terug op het begin van zijn relatie in 'Mezza', het weekendmagazine van het 'Algemeen Dagblad'. "Corona was ook een pressure cooker, het ging een stuk sneller dan het anders was gegaan. Ik heb veel respect voor de manier waarop mijn dochters en zij dat hebben gedaan."

"Corona was ook een pressure cooker, het ging een stuk sneller dan het anders was gegaan"

Die twee dochters waar Ruben het over heeft krijgt hij met zijn ex, Laurien. In 2013 gaat het stel uit elkaar, maar nog altijd wonen de twee dicht bij elkaar omdat ze voor co-ouderschap hebben gekozen. "Ze zijn iets meer dan de helft van de tijd bij hun moeder. (…) Als ze bij mij zijn, heb ik het ook over mama. Want natuurlijk ga ik niet doen alsof ze niet bestaat. We blijven in de opvoeding samen optrekken", legt Ruben uit, die tot over zijn oren verliefd is - iets dat nogal als een verrassing komt voor de presentator.

"Ik was niet bezig met verliefd worden of met relaties", legt hij uit in het magazine. "Ik wilde niemand verdriet doen of zelf verdriet hebben. Laat mij lekker scharrelen, dacht ik. Maar zo gezegd, zo dus niet gedaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai komt met nieuwe spelshow (en zoekt nog publiek)

Ruben weet nog precies hoe de ontmoeting met Paulien gaat: na de presentatie van een première in Tuschinski doet hij nog één drankje met de redactie en daar ontmoet hij zijn liefde. Ruben vertelt: "Zij keek, ik keek, draaide mijn hoofd weg en keek weer. Waarop ik haar zonder geluid, maar duidelijk zie zeggen: kom anders even hier (…) Eigenlijk zijn we vanaf dat moment niet meer alleen geweest."

Ondanks het feit dat de LEGO Masters-presentator momenteel op een roze wolk zit en het koppeltje zelfs aan kinderen denkt - "Ik zit in een luxe positie, want ik heb al twee fantastische kinderen. (…) mocht het opnieuw gebeuren, dan ben ik daar net zo gelukkig mee" - krijgt hij eind 2014 een zenuwinzinking vanwege de breuk met de moeder van zijn kinderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai presenteert gameshow midden in de nacht

"Het was een rampjaar", blikt hij terug op die periode. "Mijn relatie was gestrand, ik had veel dierbaren begraven. Eén grote ellende. Ik zat er helemaal doorheen. Op een dag had ik een schnabbel bij een bedrijf toen degene met wie ik dat altijd deed, afzegde. Ik zou het alleen moeten doen, maar kreeg hartkloppingen en voelde me niet goed." Ruben valt flauw en besluit een tiendaagse cursus in Engeland te volgen van het Hoffman Institute.

"Grof gezegd leer je daar omgaan met het verwerken van kakzooi uit je verleden", aldus het RTL-gezicht. "Ik heb nog nooit zo hard gewerkt in mijn leven. Via sessies, huiswerk en opdrachten kreeg ik handvatten. (…) Ik moet duidelijk zijn, naar mezelf en naar de rest. Ik ben dus eerlijker, maar ook wat onaardiger geworden."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Ruben Nicolai blikt terug op 'heftig' Make Up Your Mind-avontuur

Het hele interview lees je nu in Mezza.

Ruben Nicolai heeft groot nieuws op liefdesgebied

01:10