Rick van Velthuysen Beeld © ANP

'Wild imago' houdt Rick van Velthuysen weg van overstap naar Radio 1

4 juni 2023 13:53

Rick van Velthuysen (61) had het best een logische stap gevonden om een overstap te maken naar NPO Radio 1. De dj, die vanaf maandag weer bij Radio Veronica te horen is, zou graag eens nieuwsprogramma's willen maken. "Het was wel in lijn van de gedachte", zei hij zondag in het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune'. De radiomaker heeft er alleen niet het imago voor, denkt hij.

"Als je in Nederland een stigma hebt, dan heb je 'm ook echt en dan kom je er ook nooit meer van af"

"Dat is het probleem: als je in Nederland een stigma hebt, dan heb je 'm ook echt en dan kom je er ook nooit meer van af", aldus de radiomaker. "Ik zeg altijd: waar ik zit op dat moment, daar pas ik mij als een kameleon op aan. En dan probeer ik daar netjes mee om te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rick van Velthuysen naar Traffic Radio

Volgens Rick heeft hij ondanks zijn leeftijd het stigma van 'vrij wild en misschien zelfs ook wel een beetje jong'. "Af en toe onverbloemd", ging de dj verder. "Soms is het ook even handig om je woorden iets makkelijker en beter te wegen dan ik doe. Meestal ben ik een flapuit."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rick van Velthuysen keert terug met ochtendshow op Radio Veronica

Dat Rick weer bij Veronica aan de slag gaat, is een klein wonder omdat hij altijd stelde nooit meer terug te willen. "Ik was daar op een hele vervelende manier weggegaan voor mijn gevoel. Toen kwam Rob Stenders [zenderbaas, red.] daar en die begint met mij te praten en dat gaat op zo'n relaxte manier en zo makkelijk, er was meteen een klik. Ik heb eigenlijk gewoon m'n plas laten lopen. Alles wat ik had voorgenomen, heb ik gelaten en het is door Stenders geweest dat ik al mijn stoere taal van 'nooit meer dit, nooit meer dat' heb laten vallen."

Rick was eerder tussen 2008 en 2016 actief voor Veronica. De afgelopen jaren werkte hij bij NPO Radio 2.