Zo'n 200 fans wachten op trein na concert Harry Styles

5 juni 2023 00:42

Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles zondag wachten rond middernacht in de Ziggo Dome tot zij naar huis kunnen en er stromen meer mensen binnen. De bezoekers kunnen daar tijdelijk terecht vanwege de storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond trof. In de buurt van de Johan Cruijff ArenA zitten of staan verder nog veel groepjes mensen op straat te wachten.

"We moeten nog super lang wachten en we moeten heel ver reizen"

Het treinverkeer rond Amsterdam kwam zondagavond stil te liggen door een storing, waardoor veel mensen alternatief vervoer moesten zoeken. Bij de ingang van de Ziggo Dome wordt water uitgedeeld aan mensen en ook kunnen zij daar op stoelen plaatsnemen en hun telefoons opladen. Er is niet voor iedereen plek, sommigen zitten op de grond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Honderden bezoekers concert Harry Styles gestrand in Amsterdam

"We moeten nog super lang wachten en we moeten heel ver reizen", zeggen de 18-jarige Resa en Lieske, die terug moeten naar Leeuwarden. Zij moeten eerst wachten tot ze worden opgehaald en dan nog naar huis. Ondanks alle problemen hebben de twee het wel heel leuk gehad, laten ze weten.

Voor een aantal anderen is de avond toch een beetje verpest. "Dat we hier zitten tot zeker 02.30 uur", zeggen twee meisjes die helemaal uit België komen. Bovendien hadden ze op de heenweg ook problemen gehad, maar ze waren wel net op tijd voor de show. Voor de 18-jarige Isa en 16-jarige Tess komt er nog bij dat ze maandag gewoon naar school moeten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bezoekers concert Harry Styles tijdelijk opgevangen in Ziggo Dome

"Wij moeten naar Breukelen toe en er rijden gewoon geen treinen", zegt een 42 jarige-vrouw. "Maar ik ga morgen niet naar school", reageert haar 17-jarige dochter. Ook haar moeder heeft verantwoordelijkheden: ze is journalist bij een lokale krant, laat ze weten. "Ik hoop dat morgenvroeg de treinen rijden en ik op tijd in Breukelen kan zijn."

Een paar andere wachtende fans vertellen dat zij al eerder waren weggegaan van het concert zodat ze de trein zouden halen. "En toen zagen we dat die uit waren gevallen. Dus we hebben het einde van Harry Styles gewoon gemist en daar balen we van."

Trein gooit roet in het eten voor Nederlandse concertgangers Harry Styles: 'Heel veel fans in paniek'

05:06