Zo'n 150 concertbezoekers slapen in Ziggo Dome

5 juni 2023 07:50

Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

Zo'n 500 tot 600 mensen waren naar de Ziggo Dome gekomen na afloop van de optredens en daarvan zijn uiteindelijk ongeveer 150 mensen blijven slapen, zegt een woordvoerster van concertorganisator MOJO maandagochtend. Voor de bezoekers die hebben overnacht zijn slaapzakken, chips en drinken geregeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo'n 200 fans wachten op trein na concert Harry Styles

Hoe het nu verder gaat met deze bezoekers en of er bijvoorbeeld een ontbijt is geregeld, kon de zegsvrouw op maandagochtend nog niet zeggen. Maar MOJO is erg blij dat ze 'zo snel' een noodopvang hebben kunnen faciliteren.

Volgens de zegsvrouw heeft de treinstoring er niet voor gezorgd dat mensen niet naar concerten konden komen. Het zogenoemde 'no-show percentage', dat er volgens de woordvoerster altijd is, was als normaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry Styles blikt terug op succesvol derde album: 'Bedankt!'

Inmiddels zijn bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, weg. "De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal", zegt een woordvoerder van MOJO.

Mochten er bezoekers zijn die het concert van Styles toch hebben gemist door de storing, dan kunnen die contact opnemen met MOJO. Zij kunnen wellicht nog naar de show op maandag- of dinsdagavond komen.

Trein gooit roet in het eten voor Nederlandse concertgangers Harry Styles: 'Heel veel fans in paniek'

05:06