Freek Vonk Beeld © ANP

Freek Vonk haalt met blote handen twee dode larven uit been: 'Groter dan gedacht'

5 juni 2023 16:17

Het is weer zover! Freek Vonk (40) heeft een update over de drie larven die in zijn linkerbeen wonen, leven en werken. Of eigenlijk, is dat er inmiddels nog maar ééntje. De andere twee zijn namelijk overleden, vertelt Freek in een lang bericht op Instagram. En die heeft hij overigens zélf, met zijn blote handen, uit zijn been gehaald. Freek Vonk zou Freek Vonk niet zijn als hij er geen filmpje van zou delen.

"Ik wist meteen dat dit foute boel was"

'Toen ik een paar dagen geleden wakker werd, zag ik dat bij twee van de drie larven de luchtgaatjes waren bedekt met een korstje. Ik wist meteen dat dit foute boel was, normaal gesproken houden de larven hun eigen luchtgaatje namelijk 'open' zodat ze kunnen ademen', legt Freek uit. 'En omdat dat dus niet meer gebeurde, kon dat maar één ding betekenen: twee van de drie larven waren overleden…' Wat... erg!

Rondlopen met dode larven in je been is natuurlijk geen goed idee. Dat vindt zelfs Freek Vonk, die wel graag met levende larven in zijn been rondloopt. Omdat er geen ziekenhuis in de buurt was, heeft de dierenliefhebber de larven zélf uit zijn been moeten trekken, met een pincet en blote handen. 'Ze bleken groter dan gedacht!' zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Larven 'niet heel lang meer' in linkerbeen van Freek Vonk: 'Houden het strak in de gaten'

Spijtig, noemt Freek het, dat de twee larven zijn overleden. Hij had ze namelijk graag op een 'natuurlijke manier' geboren zien worden. Waarom ze zijn overleden zal Freek nooit weten, zegt hij. Inmiddels zijn Kwik en Kwek dus overleden, maar Kwak leeft nog. 'Ik heb nu alle hoop op hem/haar gevestigd! Het kan elk moment gebeuren! Ik hoop vooral dat het niet in mijn slaap gebeurt en dat ik het kan zien en meemaken, en dat cameraman Lange Ivo erbij is om het te filmen! Maar dan moeten we wel héél veel geluk hebben! Fingers crossed!'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Freek Vonk ontkent gezondheidszorg onder druk te zetten met larven

Hoewel Freek ervan lijkt te genieten dat er drie larven in zijn lichaam zitten, of inmiddels hebben gezeten dus, zijn er ook een hoop mensen die er juist met hun hoofd niet bij kunnen. Luuk Ikink bijvoorbeeld. In de video hieronder reageert hij op dit verhaal.

Walging om 'drieling' Freek Vonk: 'Kwik, Kwek en Superranzig'

01:55