Monica Geuze Beeld © ANP

Singlereis naar Ibiza was confronterend voor Monica Geuze: 'Zo veel in mijn leven veranderd'

9 juni 2023 14:03

Monica Geuze (28) is onlangs alleen op vakantie gegaan en hoewel dat klinkt als een ontspannen reis, was het voor de presentatrice best een emotionele rollercoaster.

"Je had eerst een gezin, toen was je alleen met je vriend en nu ben je alleen"

In de podcast Geuze & Gorgels blikt ze met haar medepodcastmaker en beste vriend Kaj Gorgels terug op haar recente reis naar Ibiza. Nu Monica single is, ging ze alleen naar het Spaanse eiland en dat vond ze best confronterend. "Ik zat dus in een hotel en toen bedacht ik me ineens: o mijn God, vier jaar geleden was ik hier met Lars (Veldwijk, haar ex, red.), Mason en Zara-Lizzy. Toen waren we echt gewoon als gezin met zijn vieren op vakantie daar. Een paar jaar later was ik er met Rob (meest recente ex, red.). Omdat ik Rob toen net kende dacht ik: nou, dan gaan we even een love trip doen. En van het weekend was ik daar in mijn eentje en toen dacht ik: jezus, wel echt confronterend." 

Volgens de presentatrice zou het hierdoor lijken alsof ze 'een aantal stappen terug' heeft gezet in haar leven. "Want je had eerst een gezin, toen was je alleen met je vriend en nu ben je alleen." Ze geeft toe dat dit idee haar erg verdrietig heeft gemaakt. "Ik dacht: jezus, er verandert zo veel in mijn leven de hele tijd."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Ex Monica Geuze nog steeds in het leven van dochtertje Zara-Lizzy: 'Alle lof voor hem'

Toch lukt het Monica ook om de situatie te relativeren: "Achteraf denk ik: nee, ik ben er niet op achteruitgegaan, ik ben er alleen maar op vooruitgegaan. Want ik heb gewoon voor mezelf gekozen." Kaj is het hiermee eens. Hij vindt het eerder een 'slechtere uitgangspositie' als haar leven van de buitenkant leuk lijkt, maar dit in werkelijkheid helemaal niet klopt. "Ik denk dat je heel goeie keuzes hebt gemaakt de afgelopen tijd. Je hebt in ieder geval naar je hart geluisterd. Dan kan het van de buitenkant lijken dat het allemaal minder goed met je gaat, maar we zitten niet in een Disneyfilm. (...) Waar alles rozengeur en maneschijn is en blijft."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Yolanthe Cabau en Monica Geuze betrapt op zwartrijden: 'Gewoon kaartje kopen'

Helemaal alleen is Monica niet, want na haar relatiebreuk met Robert lijkt ze het nu heel gezellig te hebben met Rijk Hofman. 

Monica Geuze doet boekje open over 'relatie' met Rijk Hofman

01:15