Beeld © ANP

Baantjer-actrice Wimie Wilhelm op 62-jarige leeftijd overleden

16 september 2023 14:46

Wimie Wilhelm, vooral bekend van haar rol in 'Baantjer', is na een kort ziekbed op 62-jarige leeftijd overleden. Richard Groenendijk (50), die jarenlang met haar heeft samengewerkt en goed bevriend is met haar, laat op Instagram weten dat hij 'kapot' is van verdriet.

Wimie is bij het grote publiek vooral bekend om haar rol als wachtcommandante Els Peeters in de politieserie Baantjer. Daarnaast had ze ook bijrollen in verschillende bioscoopfilms en trad ze op met haar eigen cabaretprogramma Eigen Zaken. Ze is de vaste regisseur van Richard Groenendijk en regisseerde de theatershow Eh… van Brigitte Kaandorp. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Film met Wimie Wilhelm in race voor Oscars

Richard staat op Instagram uitgebreid stil bij haar overlijden. 'Het is niet te bevatten, maar onze allerliefst Wimie is na een kort ziekbed overleden', zo begint hij zijn post. 'Ze was de afgelopen veertien jaar niet alleen mijn regisseur en sparringpartner, maar ook één van Marko's en mijn allerbeste en liefste vrienden.' Richard noemt het een 'voorrecht' dat hij haar in zijn leven heeft gehad. 'Wat hebben we veel bijzondere en intense momenten met elkaar mogen meemaken en wat hébben we onnoemelijk veel samen kei- en keihard gelachen.'

Ook haar oud-collega Serge-Henri Valcke staat op Instagram stil bij haar overlijden. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!