Linda de Mol Beeld © ANP

'Schuwe' Linda de Mol schrijft liever niet over relatie: 'Ooit deel ik het'

18 september 2023 18:00

Dat Linda de Mol (59) een zware periode achter de rug heeft, weet heel Nederland met een internetverbinding. In het jubileumnummer van haar magazine 'LINDA.' blikt de presentatrice niet alleen terug op het afgelopen jaar, maar ook op de laatste twee decennia. Ze komt tot de conclusie dat de harde wereld haar schuw heeft gemaakt.

"In die twintig jaar is er in mijn eigen leven ook veel gebeurd"

Schrijven voor haar magazine voelt voor Linda als praten met haar vriendinnen. Toch heeft ze niet meer altijd haar hart op de tong liggen. Volgens haar is de wereld de afgelopen twintig jaar (te veel) veranderd. 'In sommige opzichten ten goede, in andere ten kwade. Waar we vroeger met iets licht controversieels de tongen los en de discussie op gang konden krijgen, zet het nu de boel meteen op scherp.' Zo vindt de presentatrice dat 'de polarisatie' steeds heviger wordt, waarbij feitelijkheden en nuance steeds schaarser' worden. 

Linda heeft de lezers tijdens de afgelopen twintig jaar betrokken bij haar privéleven. 'In die twintig jaar is er in mijn eigen leven ook veel gebeurd. De relatie met Sander strandde, een nieuwe diende zich aan en ging vijftien jaar later voor het oog van de hele natie weer kapot. Mijn vader kreeg longkanker, mijn moeder in diezelfde periode alzheimer. Mijn gezin werd ruim een jaar serieus bedreigd, wat slapeloze nachten opleverde', somt ze op. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noa Vahle reageert op naaktcover moeder Linda de Mol

Hoewel Linda hoopt dat ze ook in de toekomst openhartig over haar privéleven kan schrijven, is ze nu nog voorzichtig. De presentatrice baalt dat ze de lezers wel bijpraat over haar gebroken hand en voet, maar niet over haar hart 'dat ook brak'. Hiermee doelt ze op haar breuk met Jeroen Rietbergen. 

'De hierboven geschetste situatie in de wereld heeft me schuw gemaakt en het gebrek aan nuance verhindert me erover te praten, terwijl ik er een boek over zou kunnen schrijven.' Ze sluit niet uit dat ze haar lezers in de toekomst hier wel over bijpraat. 'Ooit, als de dingen mijzelf helemaal duidelijk zijn, deel ik het met jullie, de lezers.' 

Linda de Mol doet boekje open over privéleven in jubileumeditie: 'Gebroken hart'

01:38
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol opnieuw in het gips: 'Ik weet niet wat het universum mij wil zeggen'

De nieuwe LINDA. ligt vanaf woensdag 20 september in de winkels. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!