Marco Borsato en Mary Borsato Beeld © ANP

Moeder Marco Borsato emotioneel: 'In één keer om zeep geholpen'

19 september 2023 11:13

Mary Borsato (78) is woedend dat de carrière en het leven van haar zoon Marco Borsato (56) 'om zeep is geholpen'. Dat vertelt ze voor de camera's van 'Shownieuws'.

"Ik word in één keer helemaal fel als je het erover hebt"

De zanger is door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The voice of Holland en leeft sindsdien buiten de schijnwerpers. Dat maakt Marco's moeder Mary verdrietig. "Niet alleen als artiest, maar ook als mens was hij heel groot en dat is in één keer om zeep geholpen. Ik vind dat heel erg."

Zij staat volledig achter haar zoon: "Want ik en iedereen die hem kent, weet wat voor fantastisch mens het is." De aantijgingen over Marco doen haar veel pijn. "Ik word in één keer helemaal fel als je het erover hebt." 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Radiostilte Marco Borsato wordt ondanks nog lopende onderzoek doorbroken

Marco kan ook rekenen op het vertrouwen van zijn gezin. Zij zijn overtuigd van zijn onschuld. "Wij staan allemaal achter Marco. Ik vind het alleen lastig om over Marco te praten, omdat hij dat zelf helemaal niet doet. Er zal echter een moment komen waarop hij dat wel gaat doen", zegt Leontine in gesprek met Nouveau. 

"Ik hoop vooral dat de rust terugkeert in ons gezin. Dat Marco en ik in de toekomst opa en oma kunnen worden van onze kleinkinderen, en dat mijn kinderen zich kunnen ontplooien, ondanks de situatie die rond hun vader speelt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leontine heeft rotsvast vertrouwen in Marco Borsato: 'Sta volledig achter hem'

Het onlineprogramma BOOS stelde in januari 2022 misstanden rondom The voice of Holland aan de kaak. In het programma van Tim Hofman kwamen tientallen vrouwen aan het woord die onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, inmiddels de ex van Linda de Mol, en coaches Ali B en Marco beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de zangcompetitie.

Het Openbaar Ministerie begon een onderzoek, maar er is nog steeds geen beslissing genomen over mogelijke vervolging. Volgens Marco's advocaat Carry Knoops-Hamburger is er echter een besluit in zicht.

John van den Heuvel vindt de zaak van Marco 'belachelijk lang duren'

04:49