Beeld © ANP

Richard Groenendijk onthult 'geheim' achter gewichtsverlies

19 september 2023 14:32

Richard Groenendijk (50) is een lekkerbek: hij houdt van uitgebreid tafelen en eet jarenlang alles wat hij wil. Drie jaar geleden besluit hij om het roer drastisch om te gooien als er diabetes bij hem wordt geconstateerd. Hij valt 23 kilo af en weet de kilo's er tot nu toe af te houden. In het jubileumnummer van 'LINDA.' vertelt de cabaretier hoe hij dat doet.

"Als ik corpulent heb geluncht eet ik ’s avonds gewoon wat lichter"

Je zou misschien verwachten dat bij een gewichtsverlies van 23 kilo een uitgebreid en zeer strikt afvalplan hoort, maar dat valt allemaal wel mee. Richard heeft de afgelopen jaren van alles geprobeerd om de kilo's kwijt te raken en heeft iets gevonden wat voor hem werkt. En ook wat niet voor hem werkt: "Ik deed eerst een eiwitdieet met van die zakjes, maar op de lange termijn is dat eigenlijk zonde van het geld."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richard Groenendijk is 23 kilo afgevallen, maar heeft 'vet met heimwee'

Zijn geheim? Gewoon goed letten op wat je allemaal binnenkrijgt. "Als ik corpulent heb geluncht eet ik ’s avonds gewoon wat lichter." Ook probeert Richard zijn koolhydraatinname zoveel mogelijk te beperken en loopt hij bij een voedingsdeskundige.

Over dat laatste is wat hij minder enthousiast. "Die zegt dan: geen gepaneerde schnitzels. Ach, je meent het, daar was ik zelf niet opgekomen. En vervolgens reken je 95 euro af, dus eigenlijk weet je zelf wel hoe het moet, hè?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richard Groenendijk viert huwelijksdag met 'de liefste' Marko

Hoewel Richard zich zo veel mogelijk aan zijn dieet houdt, is hij niet te streng voor zichzelf. Hij vertelt een tijdje geleden in hetzelfde blad dat hij nog vaak genoeg uitpakt. "Dan nodigen we een paar vrienden uit en gaan we uitgebreid tafelen." En wat maakt Richard het best? "Truffelsoep met echte truffel en parmezaan. Gestoofde kalfswangen, een uitgebreide kaasplank en zelfgemaakte tarte tatin toe."

Iemand die ook aan het afvallen geslagen is, is Frans Bauer. De zanger heeft bijna zijn streefgewicht bereikt: 

Frans Bauer nog maar 7 kilo verwijderd van streefgewicht: 'Ben sportief geworden'

01:14
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Richard Groenendijk is dolgelukkig: 'Geef het een 8,5'

In de nieuwste editie van LINDA. kun je het hele interview met Richard Groenendijk lezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!