Premiere Alles is zoals het zou moeten zijn, Jan Kooijman Beeld © ANP

Justitie België laat Jan Kooijman gaan zonder straf na stalking

28 oktober 2020 17:52

De rechter hoeft televisiepresentator Jan Kooijman (39) niet te veroordelen voor stalking en laster, vindt het Belgische Openbaar Ministerie. De Nederlander heeft zich daaraan volgens justitie wel schuldig gemaakt, maar had dat niet door en heeft het daarna goedgemaakt.

De presentator en zijn opdrachtgever SBS België stonden woensdag terecht voor het belagen van een dierenarts toen ze in 2016 het televisieprogramma Opgejaagd opnamen. Ze zochten de man op omdat hij iemand zou hebben gestalkt en ze hem daarmee wilden confronteren. Maar daarbij hebben ze de dierenarts op hun beurt gestalkt en belasterd, klaagde die. Hij zou herhaaldelijk duidelijk hebben gemaakt dat hij niet voor de camera wilde verschijnen, maar Jan en zijn team belden aan met draaiende camera.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Kooijman voelt zich vaak 'niet op zijn plek'

Ze beseften echter niet dat ze de wet overtraden, denkt het parket Halle-Vilvoorde. Bovendien hebben de presentator en SBS de zaak nadien opgelost met de dierenarts, die niet meer om schadevergoeding vraagt. Daarom blijft het wat justitie betreft bij een schuldigverklaring zonder veroordeling. Dat zou betekenen dat de presentator geen straf én geen strafblad krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jan Kooijman moet voor Belgische rechter verschijnen

Naast presentator is Jan ook nog acteur. Zo schitterde hij, en zijn billen, onlangs nog in de boekverfilming van Daphne Deckers:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!