Beeld © ANP

Maurice de Hond openhartig over overleden zoon Marc

28 oktober 2020 16:54

Maurice de Hond (73) vertelt in het 'AD' openhartig over het verlies van zijn zoon Marc (42), op 2 juni 2020. Marc leed al langere tijd aan kanker en volgens Maurice kwam het besef dat zijn zoon het niet zou halen in drie fasen.

"We wisten al bijna zeker dat het niet goed zou aflopen"

"In de dagen voor het overlijden was hij nog helder", vertelt Maurice. "Met intimi hebben we rond zijn bed gezeten, vrouw, broers, zusters, vrienden, gegeten, verhalen verteld. Ik zei toen tegen hem en de anderen: ik wil je bedanken."

"Ik weet hoeveel kracht deze laatste periode ons allemaal zal geven om er daarna mee om te kunnen gaan", vervolgt hij. "De aanwezigen wisten niet wat ik bedoelde, maar in de weken daarna zei bijna iedereen: 'Nu begrijp ik je. Hij heeft óns getroost.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

LinkedIn Maurice de Hond geblokkeerd na waarschuwing

Volgens Maurice had zijn zoon het volste recht om mentaal volledig brak te zijn: "Of somber of bang. Maar omdat hij dat niet was, hebben wij het kunnen verwerken." De opiniepeiler vertelt ook dat het besef dat zijn zoon het niet zou halen, in drie fasen kwam. "Toen bij hem blaaskanker werd ontdekt, december 2018, waren zijn kinderen net zo oud als de mijne toen we hoorden dat hun moeder borstkanker had, 2 jaar en een half jaar. Ik zag een herhaling van het scenario." Zijn vrouw, Marcs moeder, overleed in 1980. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers tot tranen geroerd door docu over Marc de Hond

"Zeven maanden later werden zijn blaas en prostaat eruit gehaald, maar er werden tumorcellen gevonden op andere plekken. Zo was het ook bij m’n vrouw gegaan, we wisten al bijna zeker dat het niet goed zou aflopen. Begin april 2020 was het honderd procent zeker."

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!