Recap: leven van Rikki de Jong in GTST

18 december 2017 16:25

Maar liefst 7,5 jaar lang konden de soapfans genieten van de avonturen van Rikki de Jong in Goede tijden Slechte tijden. RTL Boulevard heeft alle hoogtepunten uit haar soapbestaan op een rijtje gezet.

Robin Martens maakt haar opwachting in een bijzondere scène. Speciaal voor het 20-jarige jubileum van Goede tijden Slechte tijden in 2010 wordt de allereerste scène van de soapserie nog een keer nagespeeld door Robin en tegenspeler Rik Witteveen, die indertijd de rol van Sil Selmhorst vertolkt. 

Soapvriendje Sil verdwijnt al gauw achter de tralies, aangezien hij schuldig wordt geacht aan de moord op Rutger Goedhart. Lang treurt Rikki echter niet om de breuk met haar ex-liefje: ze wordt verliefd op de rebelse Sjoerd Bouwhuis, met wie ze een relatie krijgt. 

Maar dan blijkt Rikki ineens zwanger te zijn. Ze zit met de handen in het haar: hoe gaat ze als 16-jarige scholiere in vredesnaam voor een kindje zorgen? Samen met Sjoerd besluit ze om het kindje af te staan aan Sjors en Bing. Maar na de bevalling van zoontje Bram heeft Rikki spijt: ze wil haar kindje terug. Het getouwtrek om Bram eindigt in een slepende rechtszaak. Uiteindelijk weet Rikki de voogdij over haar zoontje terug te krijgen.

Sjoerd en Rikki lijken een gelukkig gezinnetje te vormen met zoontje Bram, totdat Tim Loderus in Meerdijk verschijnt. Tim is de verloren halfbroer van Sjoerd en is meteen onder de indruk van Rikki. Tijdens een tripje naar Zuid-Afrika met de Bouwhuisjes slaat de vonk over tussen Rikki en Tim. Rikki kan haar gevoelens niet meer onderdrukken en het is dan ook een kwestie van tijd voordat de twee bij elkaar in bed belanden. 

Een lang leven is hun relatie echter niet beschoren. Tim wordt verliefd op Sjors en besluit een punt te zetten achter zijn relatie met Rikki. Rikki belandt in een diep dal door de breuk met de broertjes Bouwhuis en zoekt troost in de armen van Anton Bouwhuis. Rikki wordt verliefd op de vader van Tim en Sjoerd en doet zelfs een poging om hem te verleiden. Anton moet echter niets weten van de avances van Rikki. Rikki kan de afwijzing van Anton maar moeilijk verkroppen en maakt haar vrienden en familie wijs dat Anton haar verkracht heeft.

Rikki is inmiddels het spoor totaal bijster. Wanneer uitkomt dat Rikki de verkrachting heeft verzonnen, wordt Rikki uitgekotst door heel Meerdijk. Rikki ziet geen andere uitweg meer en doet een poging om zichzelf van het leven te beroven.

Gelukkig wordt Rikki op tijd gevonden en ze besluit om in therapie te gaan. Met behulp van haar vrienden weet Rikki weer op te krabbelen. Ze doet mee aan een talentenjacht en weet zelfs een plantencontact binnen te slepen. Thijs Kramer werpt zich op als haar manager en de twee vormen enige tijd een liefdeskoppeltje. Wanneer Rikki echter besluit om te stoppen met haar zangcarrière ziet Thijs zijn goudmijntje verdampen. Hij zet de verliefde Rikki zowel zakelijk als privé aan de kant. Doordat Rikki contractbreuk pleegt komt Rikki ook nog eens met een enorme schuld te zitten. 

Na Vincents afscheidsfeestje belandt een dronken Rikki in bed bij haar ex-liefje Sjoerd. Niet veel later blijkt ze zwanger te zijn. Grote vraag is echter wie de vader is: Sjoerd of toch Thijs? Rikki en Thijs kunnen inmiddels elkaars bloed wel drinken en Rikki hoopt dan ook dat Sjoerd de vader is van haar ongeboren kindje. Maar wanneer Rikki en Thijs ontvoerd worden slaat de vonk toch weer over tussen de twee. Ze krijgen een relatie en niet veel later wordt dochtertje Teddy geboren. 

Maar dan komt de waarheid aan het licht: Rikki biecht aan Thijs op dat ze niet zeker weet of hij wel de vader is van de kleine Teddy. Thijs is woedend en eist een vaderschapstest. Hieruit blijkt dat hij toch de vader is. Niet veel later vraagt Thijs Rikki ten huwelijk. Rikki denkt dat Thijs haar de leugens rondom Teddy vergeven heeft, maar niets blijkt minder waar. Op de dag van de trouwerij verdwijnt Thijs spoorloos met dochtertje Teddy. 

Maandenlang verblijft Thijs samen met Teddy in het buitenland. Totdat Sjoerd hen weet te traceren en Teddy terugbrengt naar Meerdijk. Rikki is dolgelukkig met de terugkeer van Teddy... en met Sjoerd! Rikki krijgt weer gevoelens voor haar ex-vriendje en Sjoerd lijkt deze gevoelens te beantwoorden. Totdat Sjoerd opbiecht nog steeds verliefd te zijn op ex-vriendinnetje Aysen. Hij zet definitief een punt achter zijn relatie met Rikki.

Rikki heeft het na de breuk met Sjoerd helemaal gehad met de mannen. Maar dan is daar plotseling Abel, de meester van Bram. Rikki is al gauw tot over haar oren verliefd op de charmante leraar. Totdat een nieuwe baan roet in het eten gooit. Abel krijgt een baan aangeboden in Rotterdam en grijpt deze kans met beide handen aan. Na lang wikken en wegen besluit Rikki om haar hart te volgen en met Abel mee te gaan. Samen met Teddy en Bram verhuist Rikki haar nieuwe vlam achterna.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!