Beeld © ANP

Dit is de tv-carrière van de jarige Lieke van Lexmond

5 februari 2018 11:21

Lieke van Lexmond is jarig! Het RTL-gezicht mag vandaag alweer 36 kaarsjes uitblazen. Speciaal vanwege de verjaardag van la Lexmond heeft RTL Boulevard de glansrijke carrière van Lieke voor je op een rijtje gezet.

"Ik vond het al een eer dat ik was genomineerd. Dat alleen al beschouwde ik als een succes. Dat ik de award ook nog won, was extra bijzonder."

Lieke maakt haar tv-debuut al op 5-jarige leeftijd wanneer ze schittert in diverse reclamecommercials. Zo is Lieke te zien in een spotje van Calvé Pindakaas waarin ze op een rommelige zolderkamer videogames speelt met een vriendje. Lieke is in haar kinderjaren ook te zien in reclames van Melkunie, Kwikfit en Het land van ooit. 

Haar grote doorbraak komt echter pas in 1998 door de soapserie Goudkust waarin de 16-jarige Lieke haar opwachting als Eva Prins. Als de oppas van Irene's zoontje Anton weet de jonge Eva heel wat mannenharten op hol te laten staan. Samen met soapcollega Jasmine Sendar brengt Lieke indertijd ook nog het plaatje Tell Me Tell Me uit, maar een groot succes wordt het niet. In 2001 trekt SBS 6 de stekker uit Goudkust en komt Lieke zonder werk te zitten. 

Maar niet voor lang! In 2002 wordt la Lexmond gevraagd om in Goede tijden Slechte tijden te gaan spelen. Actrice Aukje van Ginneken, die op dat moment al jaren in de huid kruipt van alterego Charlie Fischer, ligt namelijk in het ziekenhuis met een blindedarmontsteking en de makers van Nederlands langstlopende soapserie zijn met spoed op zoek naar vervanging. Drie maanden lang geeft Lieke gestalte aan de rebelse Charlie. In diezelfde tijd speelt Lieke gastrollen in Dok12, Costa en Het Klokhuis. Het lijkt Lieke voor de wind te gaan.

Toch blijft het voor Lieke lastig om in de picture te blijven. Ze besluit om een baan als secretaresse aan te nemen. Dit is echter van korte duur: Lieke wordt in 2003 door de makers van GTST gevraagd om de rol van Charlie over te nemen van Aukje van Ginneken, die besloten heeft om definitief de handdoek in de soapring te gooien. In de jaren die daarop volgen maakt Charlie van alles mee: van een vechtscheiding met ex-liefje Nick tot aan een babyverwisseling, niets blijft de arme Charlie bespaard. Nadat ook het huwelijk met Rik op de klippen is gelopen besluit Charlie om het geluk te gaan beproeven in het buitenland: samen met zoontje Valentijn vertrekt ze naar Curaçao. Op 19 januari 2012 is Lieke voor het laatst te zien in soapdorp Meerdijk. 

Naast acteren ligt ook dansen Lieke aan het hart en dus is Lieke op oudejaarsavond 2005 te zien in een speciale aflevering van Dancing With The Stars. Ook danst ze samen met Remco Bastiaansen in het tweede seizoen van het populaire dansprogramma. Lieke en Remco weten het echter niet tot de finale te schoppen: ze eindigen op een zesde plaats. In 2009 presenteert Lieke van Lexmond zélf Dancing With The Stars, ze neemt het stokje over van presentatrice Sylvana Simons.

Maar Lieke komt niet alleen in de media vanwege haar televisieoptredens. Ook de blootkiekjes voor mannenblad Playboy halen alle bladen. Samen met hoofdredacteur Jan Heemskerk wordt de cover - uiteraard onder het genot van een glaasje bubbels - onthuld tijdens een grootse lancering. De pikante foto's vallen goed in de smaak bij mannelijk Nederland en de Playboys met Lieke in de hoofdrol gaan in december 2007 dan ook als warme broodjes over de toonbank. In oktober 2008 poseert Lieke voor de tweede keer voor het veelbesproken mannenblad. 

In de jaren die daarop volgen groeit de tv-carrière van Lieke gestaag. Zo is de voormalige soapie te zien als presentatrice van programma's als TV Makelaar, Het Zesde Zintuig, Ik Kom Bij Je Eten en Stabilo Spellingstrijd. In 2009 wordt de hardwerkende Lieke bekroond met de Televizier Talent Award. Lieke is maar wat blij mee de prijs. "Ik vond het al een eer dat ik was genomineerd. Dat alleen al beschouwde ik als een succes. Dat ik de award ook nog won, was extra bijzonder. Het is een publieksprijs, dus dat betekent dat de kijkers me waarderen om wie ik ben en wat ik doe", vertelt Lieke na afloop van het Televizier-gala.

Ook het liefdesleven van Lieke blijft in al die jaren voer voor de roddelbladen. Zo is Lieke jarenlang samen met componist Jeroen Rietbergen, maar de relatie loopt op de klippen wanneer Jeroen warme gevoelens blijkt te koesteren voor tv-koningin Linda de Mol. Vervolgens verliest Lieke haar hart aan GTST-collega Mark van Eeuwen, maar in 2009 maakt het soapkoppel bekend niet langer samen te zijn. Daarna volgen korte relaties met Jeroen Kool, Jurriaan Oerlemans (jaja, het broertje van) en Aki van Andel. Het duurt echter nog tot 2013 voordat Lieke haar grote liefde Bas van Veggel tegen het lijf loopt. Samen met vastgoedhandelaar Bas krijgt ze zoontjes Vik en Zef. 

Miniatuurvoorbeeld

Relaxed bevallen

Lieke van Lexmond had soepele bevalling

Anno 2018 is Lieke nog altijd volop in de spotlights. Zo presenteerde ze samen met Ruben Nicolai de revival van de hitformule Idols, speelt ze zuster Noor in ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum en presenteert Lieke het RTL 5-programma Lelijke Eendjes. Kortom, de jarige Lieke van Lexmond is na al die jaren nog steeds niet van de buis af te slaan. En het ziet er - gelukkig - naar uit dat dit de komende televisiejaren ook wel zo zal blijven. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!