Britt Dekker Beeld © DWDD

Britt Dekker met indrukwekkend verhaal over overleden vader

09 februari 2018 08:50

Het verhaal van Britt Dekker over haar overleden vader heeft veel losgemaakt op sociale media. Met tranen in haar ogen vertelde ze bij de DWDD hoe haar vader met zijn organen al zes levens heeft gered.

Britt Dekker zat gisteravond bij De Wereld Draait Door. Toen presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg naar het overlijden van haar vader begon de presentatrice en YouTube-ster een emotioneel verhaal. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook

Britt Dekker: Paardrijden is voor mij geestverruimend

Mensenlevens redden

Haar vader overleed in november onverwachts nadat hij op zijn hoofd viel in de bakkerij. "Toen hij niet meer te redden was, kwamen we er in het ziekenhuis achter dat hij een donorpasje in zijn portemonnee had. Het was nog heel nieuw." 

Ze vervolgt emotioneel: "Wij kunnen hem niet meer terugkrijgen, maar hij kan hierdoor nog wel heel veel mensenlevens redden. Wij waren heel verdrietig, maar mensen die al afscheid wilden nemen van hun familieleden, kunnen nu door mijn vader doorleven. Dankzij mijn vader zijn er al zes mensen gered. Dit vind ik echt super cool." Ze besluit: "Wij kregen zelfs een brief thuis, waarin stond: iemand van 25 heeft de linkernier van je vader. Zo bijzonder."

Het studiopubliek luisterde ademloos toe. Op sociale media regent het nog altijd lovende reacties.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!