ZOOP Beeld © ANP

Zo gaat het nu met de cast van ZOOP

12 februari 2018 10:52

De soapserie ZOOP is in de periode 2004-2007 niet van de Nederlandse beeldbuis af te slaan. Er worden maar liefst drie tv-reeksen en films gemaakt over de avonturen van dierenverzorgers in spé Sira, Alwin, Taffie, Mike, Elise, Moes, Bastiaan en Bionda. Maar hoe gaat het anno 2018 met Ewout Genemans, Monique van der Werff en de rest van de ZOOP-cast? RTL Boulevard heeft het voor je uitgezocht!

Afgelopen weekend plaatste actrice Juliette van Ardenne op haar Instagram een leuk kiekje van een etentje met voormalig ZOOP-collega's Erwan van Buuren, Monique van der Werff, Patrick Martens en Viviënne van den Assem. "Djeo Madjula", schrijft Juliette bij de foto als verwijzing naar de single die de cast uitbracht ten tijde van de bioscoopfilm ZOOP in Afrika. De mini-reünie vormt een mooie aanleiding voor RTL Boulevard om de carrière van alle ZOOP-sterren eens onder de loep te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Te cute!

Video: Jon Karthaus zingt duet met zoontje Otis

Juliette van Ardenne

Juliette van Ardenne (34) speelt jarenlang de rol van Sira Schilt, de dochter van Siegfried en Maxime. Ze is de jongste van de groep rangers in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Na het stopzetten van ZOOP is Juliette onder andere te zien in de soapseries ONM en Goede Tijden Slechte Tijden. Daarnaast speelt ze jarenlang de rol van Kim Franken in de populaire SBS 6-serie Dokter Tinus. Inmiddels is Juliette ook de trotse moeder van dochtertje Dees. Afgelopen januari maakte de actrice bekend dat de kleine Dees er dit jaar nog een broertje bij zal krijgen. 

Juliette van Ardenne

Viviënne van den Assem

Viviënne van den Assem (34) is al een bekend gezicht wanneer ze in ZOOP verschijnt als de mysterieuze Elise Pardoel. Viviënne was eerder al te zien in Goudkust en Onderweg Naar Morgen. In de jaren na haar vertrek uit ZOOP is de actrice te zien in Meiden Van De Herengracht en Flikken Maastricht. Viviënne maakt echter vooral vlieguren als presentatrice: zo presenteert Viv jarenlang voor Nickelodeon en is ze inmiddels het vaste gezicht van het WNL-programma Goedemorgen Nederland. 

Vivienne van der Assem

Erwan van Buuren

Erwan van Buuren (38) besluit na een jaar de rol van Alwin Bendorff gespeeld te hebben ZOOP te verlaten. In 2005 is Erwan voor het laatst te zien in de jeugdserie. De acteur verruilt zijn showbizz-bestaan voor een baan achter de schermen: inmiddels werkt Erwan al jaren als cameraman voor producties als Costa en The Fault In Our Stars. 

Nicolette van Dam

Nicolette van Dam (33) geeft jarenlang gestalte aan de rol van de verwende Bionda Kroonenberg. Nadat ZOOP tot een einde is gekomen maakt Nicolette haar opwachting als Solange in de kijkcijferhit Voetbalvrouwen. Nicolette valt op bij de tv-makers en de blondine wordt dan ook al gauw gevraagd om te gaan presenteren voor RTL. Nico is in die jaren die daarop volgen het vaste gezicht van programma's als De Bloemenstal, RTL Woonmagazine en My Name Is. In 2016 maakt Nicolette de overstap naar SBS waar zij programma's presenteert als The Next Boy/Girl Band en Liefs Uit Holland. Daarnaast is Nicolette al jarenlang gelukkig met Bas Smit, met wie zij dochtertjes Lola-Lily en Kiki-Kate heeft. 

Nicolette van Dam

Ewout Genemans

Ewout Genemans (33) speelt in ZOOP Bastiaan van Diemen, de beste vriend van Moes. Onder de naam Bastiaan en Moes brengen de twee indertijd het plaatje Ooh Ooh Het Voelt Zo Goed uit. Later brengt Ewout ook nog solo het nummer Verliefd uit. Nadat ZOOP van de beeldbuis verdwenen is verdient Ewout zijn televisiesporen als presentator van onder andere De Museumbende, Ewout In De Cel en Willem Wever. Ewout maakt echter vooral carrière als tv-producent van tv-producties als Fans en From Russia With Love met zijn eigen productiebedrijf. 

Ewout Genemans

Jon Karthaus

Jon Karthaus (33) is in ZOOP te zien als de onhandige nerd Moes Brinksma. Ook Jon besluit net als Erwan om achter de schermen te gaan werken. Samen met Ewout Genemans is Jon met productiebedrijf No Pictures Please verantwoordelijk voor de productie van Fans en Heibel Langs De Lijn. Tegenwoordig is Jon werkzaam als regisseur van films als Homies, Weemoedt en Bella Donna's. Sinds 2005 heeft Jon een relatie met actrice Carolien Spoor, met wie hij samen zoontje Otis heeft. 

Jon Karthaus

Patrick Martens

Patrick Martens (39) is het gezicht achter de rol van Mike Bosboom, het vriendje van Elise. Patrick is indertijd al bekend door zijn rol als Morris Fischer in Goede tijden Slechte tijden. Na het stopzetten van ZOOP maakt Pat samen met boezemvriendin Viviënne van den Assem carrière als Nickelodeon-presentator. Indertijd heeft hij een relatie met musicalster Freek Bartels, maar in 2013 maken de twee bekend dat het over en uit is tussen de tortelduifjes. Anno 2018 is Patrick te zien als presentator van Shownieuws.

Patrick Martens

Monique van der Werff

Monique van der Werff (35) speelt de extravagante punker Taffie Arends. Ook Monique is bij de start van ZOOP al een vertrouw gezicht op televisie, ze heeft op dat moment net een jaar de rol van Suzy gespeeld in Onderweg Naar Morgen. Na ZOOP wordt het echter stil rondom Monique: de actrice heeft haar tv-carrière  ingeruild voor een bestaan op de planken. Anno 2018 is Moon te zien in producties als White Rabbit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!