Beeld © ANP

Lil Kleine is nieuwe coach The voice of Holland

16 februari 2018 22:28

Rapper Lil Kleine is de nieuwe coach in het volgende seizoen van The voice of Holland. Sanne Hans stopt als coach om zich te storten op haar eigen muziek.

"Ik ben hier om te winnen"

Vanaf de start van het negende seizoen neemt Lil Kleine plaats op de stoel naast coaches Ali B, Waylon en Anouk. Lil Kleine vindt het coachschap in ‘The voice of Holland’ een eer: “Ik ben hier trots op. Als je op zo’n rode stoel mag plaatsnemen geeft dat erkenning voor je werk en hoe serieus je met muziek bezig bent. Ik ben straks de jongste, maar ik denk dat ik daardoor juist de smaak en stem van jong Nederland kan vertegenwoordigen.”

De Amsterdamse rapper is gezond gespannen voor zijn rol als coach: "Een klein beetje zenuwachtig ben ik wel." Lil Kleine heeft één doel voor ogen: "Maar ik ben hier wel om te winnen." Ook roept de rapper nieuw talent op om zich op te geven voor het nieuwe seizoen van The voice of Holland.

De 23 jarige artiest heeft al veel successen op zijn naam staan. Als eerste Nederlander ooit won hij de MTV EMA voor Best Worldwide Act. Zijn hit ‘Drank en Drugs’ met Ronnie Flex werd alleen op YouTube al meer dan 20 miljoen keer bekeken. 57 van zijn nummers bereikten de hitlijsten, waarvan drie op nummer 1 van de Single Top 100 belandden. Ook was hij de eerste Nederlandse rapper die met een album de eerste plaats innam op de Album Top 100.  

 

Coach Sanne

Sanne Hans stopt na drie seizoenen als coach. "Ik heb kansen gekregen op muzikaal vlak en die kansen moet ik pakken, anders ben ik gewoon gek," aldus Sanne. De zangeres slaat nu een jaar over als coach, maar zal in 2019 terugkeren in de rode stoel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!