Beeld © ANP

Barbie ziet kinderen naar het buitenland vertrekken

21 februari 2018 10:05

Samantha de Jong raakt haar kinderen kwijt en ziet ze vertrekken met vader Michael van der Plas naar het buitenland. In goed overleg met jeugdzorg neemt de ex-man van Barbie de kinderen met vriendin Naomi mee naar Spanje. "Het is een moeilijke keuze, maar wel de beste keuze", vertelt Michael.

"Ik pak de kinderen niet van Samantha af"

Michael: Ik pak de kinderen niet van Samantha af

Het is Barbie's grootste angst om de kinderen te verliezen, maar haar nachtmerrie is werkelijkheid geworden. "Het is niet dat ze de kinderen definitief loslaat, ze weet dat ze bij mij in goede handen zijn. Als geen ander weet ze dat het belangrijk is dat ze nu voor zichzelf kiest. Hoe zwaar dit besluit ook valt. Er zal een tijd komen dat ze weer een goede moeder is die ze altijd is geweest. Het is een moeilijke keuze, maar wel de beste keuze", vertelt Michael in een interview met Privé.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Realityster Barbie met spoed naar ziekenhuis

De kinderen vertrekken binnenkort met vader Michael naar zonnig Spanje. "Dat is in elk geval voor een half jaar. Voor mij gaat er binnenkort een seizoen aanbreken in Carihuela, waar ik mijn café Voom Voom heb. Omdat de thuissituatie niet optimaal was, moest er wat gebeuren voor de kinderen. Ze waren vaak bij de opa's en oma's of bij Naomi, mijn huidige vriendin. Zelf was ik aan het werk in Oostenrijk. Het is voor mij belangrijk dat de kinderen een stabiel leven krijgen." 

Dochtertje Angelina krijgt de komende tijd thuis les van de vriendin van Michael. "Met haar school hebben we een plan opgesteld en dat gaat helemaal goed komen. Dit is helemaal in overleg gegaan met de onderwijsinspectie. In grote lijnen staat alles op papier. Misschien dat Angelina toch nog één of twee dagen naar een Spaanse school moet maar in principe zal Naomi haar les geven. Ze heeft daar een opleiding voor gevolgd en die is goedgekeurd door de inspectie." 

Het zal voor Samant enorm wennen worden dat de kinderen straks in het buitenland wonen. "Voor het incident was ze 24 uur per dag bij de kinderen. Tussendoor gaan ze naar school, maar ze is altijd met hen bezig. Vooral na onze scheiding kwam er veel op haar schouders terecht. Ze was fulltime mama. Dat ze dit besluit heeft genomen, doet haar veel verdriet. Maar ze weet dat het beter is voor iedereen. Ze zei: 'Michael, ik weet niet zo goed hoe ik het moet zeggen, maar ik heb het gevoel dat ik momenteel niet optimaal voor de kinderen kan zorgen. Ik moet eerst beter worden, dan kan ik het allemaal weer aan." 

De grote vraag is echter of Barbie de kinderen nog wel gaat zien nu ze naar Spanje gaan verhuizen. "Weet je, het is niet de andere kant van de wereld. Toen Sam nog niet was opgenomen woonde ik al in Spanje en ik kwam met grote regelmaat naar Nederland om de kinderen te zien. Als het weer beter met haar gaat dan mag ze zo vaak komen als ze wil. Nooit, maar dan ook nooit, zal ik de kinderen bij haar weghouden. Dit is gewoon de situatie waar niemand om gevraagd heeft. Als dit alles niet was gebeurd waren Angelina en Milano gewoon in Scheveningen blijven wonen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Barbie: Met juiste hulp word ik weer de oude

Barbie blijft zonder de kinderen achter in Nederland. "Ze heeft de keuze gemaakt om bij haar nieuwe vriend Jordi in te trekken. Ze heeft de kliniek verlaten om samen te gaan wonen in Amersfoort. Of dat slim is, weet je, het is niet aan mij om daarover te praten. Samantha is 28 dus oud genoeg om zelf de juiste keuzes te maken in het leven. Ze geeft bij mij aan dat ze in het verleden genoeg geleefd is en dat ze nu zelf haar beslissingen wil nemen. Dat ziet ze ook zo, omdat iedereen altijd met haar leven heeft bemoeid. Ze blijft bij Jordi wonen totdat ze weer helemaal stabiel is, heeft ze mij verteld. Volgens haar krijgt ze veel hulp van hem en beschermt hij haar tegen van alles en nog wat. Ze voelt zich er goed bij." 

Of Sam niet nog een keer zal proberen zichzelf iets aan te doen, weet het ex-liefje van Barbie niet met zekerheid te zeggen. "Het is moeilijk om daar een goed antwoord op te geven. Ik wil niet zeggen dat het nog een keer gaat gebeuren, maar niemand kan mij dat garanderen. Ze werkt er nu aan om weer zichzelf te worden. Wel geeft het me een iets vrijer gevoel dat de kinderen bij mij zijn. Dat ik mij niet druk hoef te maken dat er een telefoontje komt dat er weer iets aan de hand is", vertelt Michael aan weekblad Privé. 

In de video hieronder zie je de scheiding tussen Michael en Samantha. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!