RTL: Matthijs Van Nieuwkerk is niet benaderd

02 maart 2018 11:33

Matthijs van Nieuwkerk is nooit in beeld geweest als nieuwe presentator van RTL Late Night. Een artikel daarover in De Telegraaf vrijdag is "volledig uit de lucht gegrepen", zegt een woordvoerder van de zender.

"Matthijs van Nieuwkerk is bij ons niet in beeld geweest"

De Telegraaf schreef op basis van insiders dat Van Nieuwkerk Humberto Tan moest opvolgen en dat hij van RTL een aanbieding had gehad. Hij mocht zelf beslissen hoeveel hij wilde verdienen als hij de overstap van de NPO naar RTL zou maken.

Volgens RTL is dat onzin. "We hebben jaren geleden wel eens met hem gesproken maar dat was dit keer niet aan de orde. Matthijs van Nieuwkerk is bij ons niet in beeld geweest", aldus de woordvoerder. Volgens hem was Twan Huys de enige kandidaat. Van Nieuwkerk gaf in 2012 in College Tour, in het programma van Twan Huys, aan dat hij een jaar eerder had overwogen om over te stappen naar RTL. Hij was toen met de zender in gesprek over een nieuw te vormen talkshow. In 2013 begon RTL uiteindelijk met RTL Late Night met Humberto Tan.

Niet bereikbaar

Het management van Van Nieuwkerk was vrijdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Woensdag maakte Humberto Tan bekend dat hij onder druk van RTL stopt met de presentatie van Late Night. Hij wordt opgevolgd door Twan Huys, die wel overstapt van de publieke omroep.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!