Sipke Jan en Willem Beeld © ANP

Sipke Jan Bousema over echtgenoot: 'We gaan verder als goede vrienden'

03 maart 2018 11:00

Na 18 jaar huwelijk is de koek op tussen Sipke Jan Bousema en zijn echtgenoot Willem. Van een vechtscheiding is echter geen sprake: de twee gaan verder als goede maatjes. “Er is geen drama, geen gedoe, maar wel weer ruimte voor nieuwe liefdes”, besluit de presentator.

"Ik ben ontzettend dankbaar voor de 18 jaar die we samen hebben doorgebracht op deze manier"
Sipke Jan en Willem

De afgelopen maanden draait de geruchtenmachine overuren: Sipke Jan Bousema zou zijn verlaten door echtgenoot Willem. Dat verhaal blijkt een stuk genuanceerder te liggen. "We hebben besloten om apart te gaan wonen, maar we zijn zeker niet uitelkaar. We willen elkaar de ruimte geven om uit te zoeken waar we naar toe willen met onze relatie. Het is geen break-up zoals in de bladen staat, maar een adempauze", vertelt de presentator afgelopen december nog aan RTL Boulevard.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Sipke Jan Bousema neemt adempauze na 18 jaar huwelijk

In Winq Magazine vertelt Sipke Jan vandaag dat de twee besloten hebben om verder te gaan als goede vrienden. Een beslissing die niet over een nacht ijs is gegaan. “We hebben gewoon de tijd nodig gehad om rustig te bepalen hoe we verder wilden. We hebben in achttien jaar zo ontzettend veel meegemaakt samen, daar zet je niet zomaar een punt achter.”

Sipke Jan en Willem

Deze zomer werkt Sipke Jan aan een All You Need Is Love-project voor een grote datingsite. De presentator realiseert zich door het project hoe mooi en sprankelend de liefde kan zijn. "Ik besefte dat dat bij Willem en mij niet meer het geval was, dat onze liefde zich had getransformeerd in iets anders."

Vlak daarna vertelt Sipke Jan aan Willem dat hij denkt dat hun huwelijk voorbij is. "Gelukkig reageerde Willem daar heel goed op."

De twee gaan nu als goede vrienden verder. “Er is geen drama, geen gedoe, maar er ontstaat wel weer ruimte voor nieuwe liefde. Ik ben ontzettend dankbaar voor de 18 jaar die we samen hebben doorgebracht op deze manier, maar ik gun Willem iemand die hem helemaal opvreet. Mezelf overigens ook", vertelt Sipke Jan aan Winq.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Onwetendheid over homo's schokt Sipke Jan Bousema

Van een nieuwe liefde is bij beide heren echter nog geen sprake, zo vertelt de boomlange presentator aan RTL Boulevard. "Dat is nu op dit moment nog helemaal niet aan de orde."

Benieuwd naar het hele interview met Sipke Jan? Check dan Winq.nl. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!