Wilbert Gieske Beeld © ANP

Robert Alberts maakt comeback

06 maart 2018 19:55

Vorige week draait de geruchtenmachine overuren: soapveteraan Wilbert Gieske zou weer terugkeren in Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat blijkt echter niet het geval te zijn: Wilbert maakt namelijk zijn opwachting in Nieuwe Tijden, de spin-off van GTST.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Keert Robert Alberts terug in Meerdijk?

In de nieuwe promo van Nieuwe Tijden is te zien hoe Wilbert Gieske zijn alterego Robert Alberts langsgaat bij zoonlief Sil in Utrecht. Sil is maar wat blij om zijn vader weer te zien. En Robert is niet alleen gekomen! Samen met Robert zijn ook Laura, Lucas en Noud afgereisd naar Utrecht voor een bliksembezoekje aan Nieuwe Tijden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Wilbert Gieske keert terug als Robert in GTST

Wilbert Gieske beleeft met het gastoptreden in Nieuwe Tijden zijn soap-terugkeer. In 2016 is Wilbert voor het laatst te zien als Robert Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. Indertijd ligt Robert in de clinch met zoon Sil die zijn vader verwijt nooit naar hem om te hebben gekeken. Met behulp van soapliefje Maxime Sanders weet Robert uiteindelijk de band met zijn zoon weer te herstellen. Samen met Maxime vertrekt Robert naar een pittoresk dorpje in Frankrijk om daar het geluk te beproeven. Dat liefdesgeluk is echter van korte duur: na enkele maanden keert Maxime weer terug naar soapdorp Meerdijk. 

Robert en Laura

En nu is GTST-pater familias Robert Alberts dus weer terug van weggeweest. Tijdens het Nieuwe Tijden-bezoekje van Robert, Laura, Lucas en Noud lopen de gemoederen al meteen hoog op in het Utrechtse studentenhuis. Laura ontdekt namelijk dat Sil zijn huisgenoot Fleur de kleindochter is van Rutger Goedhart, een oude onbetrouwbare vlam van Laura. 

Rutger weet in 2010 heel wat Meerdijkers tegen zich in het harnas te jagen door hen duizenden euro's afhandig te maken. Sil is woedend op de verloofde van moeder Laura en brengt Rutger eigenhandig om zeep. Sil wordt echter in de kraag gevat door rechercheur Jack van Houten en hij verdwijnt voor jaren achter de tralies.

Jaren later komt Sil weer op vrije voeten en besluit hij een nieuw bestaan te beginnen in studentenstad Utrecht. Maar het verleden lijkt hem in te halen nu huisgenoot Fleur familie blijkt te zijn van Rutger Goedhart...

Cast Nieuwe Tijden

Benieuwd naar de avonturen van Robert en Sil? Kijk dan naar Nieuwe Tijden op Videoland, waar wekelijks twee nieuwe afleveringen verschijnen van de soapserie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!