Beeld © RTL

11 heerlijke momenten uit Opdienen of Afserveren

08 maart 2018 07:36

In het nieuwe programma Opdienen of Afserveren volgen we een stel dat hun horeca-droom laat uitkomen. In de eerste aflevering is het de beurt aan zussen Nelleke en Anne-Wil die een koffietentje starten in Ermelo. De één houdt niet van koffie en de ander niet van bakken, dat wordt dus tv om van te smullen.

1. Horeca-ervaring

De zussen hebben bakken aan ervaring. Anne-Wil werkte in een eetcafé, maar heeft vooral het veel geleerd in een snackbar. Nelleke heeft 0 ervaring. Oh, en de twee kunnen ook geen koffie zetten. Toch gaan de zussen er vol volle moed in.

2. Financieel plaatje

De zussen worden financieel geholpen door hun ouders. Moeder laat weten: "De één stopt er wat geld in, de ander steekt er wat uren in en de andere... die ja... hè." Pijnlijk voor zus Nelleke, want zij doet duidelijk minder dan zus Anne-Wil.

3. De voorbereidingen

Het is een paar weken voor de grote opening en de zussen zijn al hard op weg. Anne-Wil gaat samen met haar moeder de meubels uitkiezen voor in de gloednieuwe zaak en Nelleke is ondertussen druk aan het zwemmen op de Canarische Eilanden.

4. De eerste twijfels

De vriendjes van Nelleke en Anne-wil vinden het allemaal maar niks... En dat is te zien. Het valt de mannen vooral op hoe ongestructureerd de zussen te werk gaan en hun liefjes zijn door hun horeca-droom ook later thuis. Nu moet de vriend van Nelleke bijvoorbeeld zelf eten gaan koken voor de kinderen.

5. Nog meer twijfels

Tijd om het nieuwe menu eens met de familie door te nemen. Vader, de financier van het hele project, gaat zich er ook mee bemoeien. Die arme mensen in Ermelo hebben geen idee wat carrot cake is. En die rare theesmaken hoeven ze in Ermelo ook niet.

6. Koffieles

Koffiemaagden Nelleke en Anne-Wil hebben geen verstand van koffie en dat is toch best wel belangrijk voor een koffietent. De twee krijgen les, maar het is vooral hun vriend die oplet.  Gelukkig is er nog YouTube waarop genoeg koffiezet-filmpjes te zien zijn.

7. De pinpas

Met nog maar een paar dagen tot de opening, gaan de zussen inkopen doen bij een meubelgigant. De prijs van al die nieuwe spulletjes valt mee, maar tot overmaat van ramp vergeet Nelleke haar pinpas. Gelukkig is er altijd nog de pinpas van mama.

8. Bakker Nelleke

Een dag voor de grote opening van de koffie en taartenwinkel doet Nelleke nog even een bekentenis: ze weet niet zeker of ze het wel leuk vindt om elke dag te bakken. Zus Anne-Wil doet er nog een schepje suiker bovenop en vertelt dat ze helemaal niet van bakken houdt. De twee openen dus een taartenwinkel.

9. Vroege vogel

Je kunt je natuurlijk een keer verslapen. Balen alleen wel wanneer het op de dag is van de grote opening van je nieuwe zaak. Anne-Wil schrikt om 9.15 uur wakker, terwijl ze haar wekker dacht te hebben gezet om 7.30. Vol stress racet ze naar de nieuwe winkel.

10. De grote opening

Het lukt het stel wonder boven wonder om toch op tijd de deuren van 'Kaneel & Kruimels' te openen. Vooral de vriend van Nelleke is blij dat die stressvolle periode nu voorbij is. Nelleke was namelijk veel weg en toen moest hij op de kinderen passen. Niet erg natuurlijk...

11. Het succes

Uiteindelijk maken de zussen het toch waar: de twee stralen in hun nieuwe koffie en taartenwinkel. Nog even oefenen met koffiezetten en er kan niks meer mis gaan.

Bekijk de hele aflevering terug op RTL XL.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!