Beeld © AVROTROS

Ik Vertrek-Sjaak en Irma redden dieren van dodingsstations

08 maart 2018 15:29

Irma en Sjaak van Dijk worden in 2016 in één klap bekend door hun deelname aan Ik Vertrek. Het stel pakt hun koffers in om in Hongarije een camping te starten, maar dat gaat niet helemaal zoals gepland. De camping is er nog steeds niet, maar het stel richt zich nu op het redden van dieren.

Irma en Sjaak van Dijk zijn sinds kort auteurs. De twee hebben namelijk het boek Koos de Teckelman en de gevonden schat uitgebracht. Het boek gaat over teckel Koos die vertelt over zijn zwerversbestaan. Alle verhalen in het boek zijn waargebeurd: "Het boek vertelt het verhaal van de hond die wij hebben gered, die drie jaar in het bos leefde. Die is toen prachtig bij ons gekomen."

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de teckel: "Het verhaal wordt door de honden zelf vertelt." De teckel zwierf al tijden door het bos maar na 3 dagen zoeken vonden Irma en Sjaak het beestje en namen ze het in huis. Wel had de teckel nog een verrassing bij zich: "drie weken later had ze zeven puppy's." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Ik Vertrek-koppel Judith en Patrick nu wel een stel?

De teckel is niet het enige dier dat Irma en Sjaak hebben gered. Irma laat aan RTL Boulevard weten dat ze inmiddels al 66 dieren in hun Hongaarse stulpje hebben opgenomen: "vogels, eenden, zes honden, van alles eigenlijk."

De twee hebben zoveel dieren gered, dat ze zelfs bekend zijn in Hongarije: "Ze weten ons wel te vinden." Zelfs vandaag zijn de twee nog benaderd: "Ik heb vanmorgen al mensen gehad die nieuwe dieren wilden aanmelden, maar we zitten nu in Amsterdam dus dat kan nu niet."

De dierenvrienden doen er alles aan om de Hongaarse dieren een goed huis te bieden, omdat er in Hongarije geen asiels bestaan. "Dieren gaan hier naar dodingsstations," aldus Irma. En dat terwijl er in Hongarije veel honden op straat zwerven.

Met de inkomsten van het nieuwe boek hoopt Irma genoeg geld binnen te halen, om zo nieuwe dieren op te kunnen nemen. "We hebben besloten om iets te doen waar ons hart ligt. Dat is het redden van de dieren. Je verdient er geen geld mee, maar als je er voldoening uit haalt levert dat ook veel op."

Het boek van Irma en Sjaak kun je hier bestellen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!