Jurre Geluk Beeld © OUTtv

Jurre Geluk heeft maling aan kritiek op zoenende mannen

9 maart 2018 10:26

Jurre Geluk deelt vandaag een kiekje waarop hij zoenend te zien is met zijn vriendje. De Spuiten en Slikken-presentator wil hiermee een statement maken tegen homohaat.

"Ik heb voor mezelf besloten om er maling aan te hebben"

Vanavond organiseert het COC om 18.00 een zoenfeestje op De Parade, onder de rook van Sint-Jan in Den Bosch. De belangenvereniging voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders roept iedereen om te komen zoenen of knuffelen. 

Met het feestje wil het COC een statement maken nadat in de afgelopen weken door heel Nederland tientallen bushokjes worden vernield en beklad, omdat er posters hangen van het pakkenmerk Suit Supply met daarop twee zoenende mannen. Ook roept het COC heel Nederland op om massaal zoenfoto's te delen via Instagram met de hashtag 'iedereenmagzoenen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Jurre Geluk over behalen rijbewijs: Mijn god, wat was dit lastig!

BNNVARA-presentator Jurre Geluk is een groot voorstander van de actie, zo laat hij vandaag via zijn Instagram weten. Jurre weet maar al te goed hoe het is om negatieve reacties te krijgen op de mannenliefde. "Ik weet het nog als de dag van gisteren: Gaypride 2017. Ik zoen nooit in het openbaar, maar ik dacht: 'Ik hou van die jongen, ik heb zin om te bekken.' Hoe stom het ook is, ik merk dat het me wat doet. Mensen die zoenende homo's niet oké vinden. Ik heb voor mezelf besloten om er maling aan te hebben. Op straat doe ik het soms ook gewoon, hoe lastig ik dat ook vindt. Het voelt als een soort mini-demonstratie. Maar ach, ik vind het vooral vervelend voor mensen die deze gevoelens nog niet bij zichzelf herkennen. Die zich hierdoor minder geaccepteerd zullen voelen. Voor jullie deze foto. Deze liefde. Want iedereen mag zoenen. Het is facking lekker namelijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Jurre Geluk openhartig over zijn bizarre seksfantasieën

Jurre Geluk is niet de enige die de actie van het COC steunt. Ook D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en cabaretière Claudia de Breij delen een berichtje via sociale media waarin ze laten weten achter de actie van het COC en Suit Supply te staan. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!