Beeld © RTL Boulevard

Contract deelnemers Temptation Island gelekt

16 maart 2018 07:40

Donderdagavond wordt bekend dat het contract van Temptation Island op straat ligt. Dit zijn de meest bijzondere punten uit het contract.

Allereerst staat er in het contract vermeld dat de kandidaten van Temptation Island niets betaald krijgen voor hun deelname. De koppels en verleiders moeten het enkel doen met een lekkere vakantie. Daarnaast heeft de productie het recht om merchandise te maken van de kandidaten. Ook daar krijgen de deelnemers geen geld voor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Nieuw seizoen Temptation Island in de maak

Wat ook opvallend is aan het contract, is dat alle vragen in het programma eerlijk moeten worden beantwoord. Wat de geestelijke toestand van een kandidaat ook is. Toch kan het voorkomen dat een kandidaat een vraag niet wil beantwoorden omdat het te emotioneel is of het te ver gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Met welke Temptation Island verleider duik jij de koffer in?

Vreemd is ook dat de deelnemers van het razend populaire programma twee jaar lang niet mogen vloggen. Terwijl, als we kijken naar deelnemers zoals Lisa Samantha, Maxime, Zwanetta en Alex Maas, vloggen een grote rol speelt. Social media is sowieso erg belangrijk voor de Temptation-sterren. Maar deze accounts, die overigens speciaal voor het programma worden gemaakt, mogen zomaar gedeactiveerd worden als de producent hierom vraagt. Daarnaast moeten alle berichten overlegt worden met de producen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Laetitia mag dildo niet meenemen naar Temptation Island

RTL laat in een reactie weten: “Net als in de sport, hebben programma’s ook spelregels. ‘Temptation Island’ is een grote reality-productie waarbij wij de spelregels vastleggen in een deelnemerscontract. Enerzijds om het programma en de ontknoping te beschermen, anderzijds om de kandidaten te beschermen en heldere afspraken te maken waar zowel zij als de producent en RTL indien nodig op kunnen teruggevallen. Het contract van ‘Temptation Island’ ligt in dezelfde lijn als contracten van andere programma’s die met kandidaten werken. Veel belangrijker nog dan het contract is het onderling overleg. Voor de producent en de zender is dat te allen tijde leidend. Daarom zijn er verschillende contactpersonen en zit op ‘Temptation Island’ een speciale kandidatenbegeleider, die 24/7 beschikbaar is. We moedigen kandidaten ook altijd aan om daarvan gebruik te maken.

Bovendien is er voor, tijdens en na het programma een psycholoog beschikbaar voor hulp en/of advies. Deze psycholoog kan altijd beslissen of een kandidaat wel of niet in staat is om voor de camera te verschijnen. Zijn advies gaat altijd boven contractuele afspraken. Contracten worden elk seizoen onder de loep genomen en indien nodig aangepast zodat ze aansluiten bij de veranderingen in de media. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in social media en de impact daarvan op de betrokken partijen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!