Beeld © Kastermans/RTL

René van der Gijp reageert op vertrek RTL

28 maart 2018 22:31

Vandaag wordt bekend dat René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee vertrekken naar Talpa, het bedrijf van John de Mol. René reageert op zijn vertrek.

"Je moet van mij aannemen, dat dit echt voor Wilfred is"

René laat aan RTL Boulevard weten dat het vertrek vooral komt doordat Wilfred Genee geen toekomst meer ziet bij RTL. Wilfred Genee zou ontevreden zijn: "Ze hadden niet genoeg voor hem. RTL wilde alleen met VI doorgaan en zagen te weinig mogelijkheden. Daar was hij ontevreden over."

"Wilfred wil meer, maar die kans zat er bij RTL niet echt in. Tenminste, de afgelopen jaren niet," aldus de presentator. De drie pakken nu de kans die John de Mol hen geeft: "Als je een kans krijgt bij een andere zender, dan doe je het voor Wilfred."  

René vertrekt daarom samen met Wilfred en Johan naar Talpa: "Je moet van mij aannemen, dat dit echt voor Wilfred is. Hij zag niet veel toekomst meer daar." Afgelopen jaar wint Wilfred een Zilveren Televizier Ster voor zijn presentatiekunsten: "Het is een behoorlijk streverig kereltje, die Wilfred. Als je de beste van Nederland bent, dan wil je toch naar je eigen mogelijkheden kijken."

Wilfred Genee heeft deze week de directie van RTL ingelicht.

René zelf is niet aanwezig bij de gesprekken met RTL: "Ik ben er nooit bij geweest. Ik heb het aan hen overgelaten. Ik weet dat ze gesprekken hebben gehad met RTL." Volgens René zijn de gesprekken met John de Mol vorige maand begonnen: "Een maand geleden is De Mol erin gekomen. Hij ziet mogelijkheden op donderdag en zondagavond."  

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen naar Veronica

Het WK

De presentatoren waren met RTL in gesprek over een programma rond het WK deze zomer. Toch ziet René dit programma somber in: "Ze zijn ervan overtuigd dat het WK gaat leven, maar ik denk dat dat totaal niet gaan leven. Als Nederland niet meedoet, leeft dat niet. Dan is het moeilijk om dagelijks een programma te vullen. Als ik het tien minuten over Lukaku heb, is iedereen afgehaakt." Daarnaast loopt het contract van René deze zomer af: "Ik heb tot 31 juli een contract."

Het drietal zal volgens René vanaf augustus op Veronica te zien zijn. De studio van de voetbaltalkshow zal er hetzelfde uit blijven zien: "We blijven in hetzelfde studiootje zitten." Wel zegt de presentator meer te gaan verdienen: "Ik zal in salaris erop vooruit gaan."

Wilfred Genee en Johan Derksen waren niet bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!