Rik van de Westelaken sprak al lang met AVROTROS

29 maart 2018 19:07

Rik van de Westelaken was al heel lang in gesprek met AVROTROS over een overstap. Dat zei hij in de Coen en Sander Show op Radio 538. De gesprekken gingen eerst vooral om EenVandaag, maar na verloop van tijd bleek dat Art Rooijakkers zou vertrekken. Toen kwam ook Wie is de Mol? in beeld.

"Het is natuurlijk een fantastisch programma om te doen"

"Dit soort dingen gebeuren niet van de één op de andere dag, dus ik was al benaderd door AVROTROS om eens te komen praten over programma’s, EenVandaag in het bijzonder. Dus ik was al met ze aan het babbelen en toen bleek toch dat het er naar uitzag dat Art zou vertrekken. En toen werd mij ook de vraag gesteld of ik niet Wie is de Mol? wilde presenteren. Ik zei: Ja natuurlijk! Het is natuurlijk een fantastisch programma om te doen. Je mag reizen, je maakt een heel groot avontuur mee, iets wat ook heel lang geheim moet blijven. Het heeft alles wat mij fascineert."

Miniatuurvoorbeeld

zie ook

Eerste reactie Rik van de Westelaken op zijn Wie is de Mol? avontuur

Rik kijkt terug op een mooie tijd bij SBS en Net5, waar hij onder meer Peking Express presenteerde. "Ik heb echt een groot avontuur beleefd. Toen ik wegging bij het journaal, ben ik weggegaan omdat ik iets anders wilde doen. Omdat ik mezelf wilde ontwikkelen als presentator en die kansen heb ik bij SBS gekregen en daar ben ik gewoon heel blij om. Want ik ben nu veel beter in staat om een Wie is de Mol? te presenteren voor AVROTROS, omdat ik Peking Express heb gedaan. Ik sta nu steviger bij EenVandaag en ik kan daar interviews doen, omdat ik mijn eigen reportageprogramma heb kunnen maken. Dus het is allemaal ergens voor nodig geweest", aldus de presentator.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!