'Verbinding in Bijlmer tijdens The Passion'

29 maart 2018 22:32

Tussen de 15.000 en 20.000 mensen hebben donderdagavond in "een gemoedelijke sfeer" het spektakelstuk The Passion bijgewoond in de Amsterdamse Bijlmer. Dat zei een woordvoerder van het stadsdeel Zuidoost na afloop. Het verhaal van verbinding en het verhaal van de Bijlmer is duidelijk naar voren gekomen, aldus de zegsman. Het weer zat mee, het was droog.

Hoofdrollen waren dit jaar voor Tommie Christiaan in de rol van Jezus en Glennis Grace als Maria. Jeangu Macrooy en rapper Brainpower kropen in de huid van de discipelen Judas en Petrus.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Ben Saunders speelt Barabbas in The Passion

De Bijlmer vormde dit jaar het decor van de achtste editie van het tv-spektakel. Het was een prominent onderdeel van de viering van vijftig jaar Bijlmer. Het thema van The Passion was dit jaar 'ik zie jou', over omzien naar elkaar. The Passion was live te zien op NPO 1.

Vorig jaar waren in Leeuwarden zo'n 16.000 mensen in de regen getuige van het paasverhaal over de laatste uren van Jezus. Toen trok de gezamenlijke uitzending van de KRO-NCRV en de EO ruim 3 miljoen kijkers.

Miniatuurvoorbeeld

zie ook

De cast van The Passion maakt zich op voor een zalige avond

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!