Erik en Caroline Beeld © ANP

Deze soapies werden ook verliefd op de set van GTST

30 maart 2018 10:28

Alkan Çöklü en Melissa Drost maken gisterenavond bekend stapelverliefd te zijn! Maar zij zijn niet het eerste Goede Tijden, Slechte Tijden-koppeltje dat is ontstaan op de set van Nederlands langstlopende soapserie...

RTL Boulevard heeft een overzichtje gemaakt van alle soapies die verliefd zijn geworden tijdens de opnames voor Goede Tijden, Slechte Tijden.

Ingeborg en Antonie

In de beginjaren van Goede Tijden, Slechte Tijden hebben Ingeborg Wieten en Antonie Kamerling niet alleen in de serie een relatie, ook in het dagelijks leven kunnen de tortelduifjes niet van elkaar afblijven! Maar net als GTST-alterego's Peter Kelder en Suzanne Balk houdt de relatie jammer genoeg geen stand. De twee gaan als goede vrienden uit elkaar. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Isa Hoes schrijft boek over Antonie Kamerling

Ingeborg Wieten
Antonie Kamerling

Antonie en Isa

Antonie Kamerling vindt namelijk niet veel later de liefde bij collega Isa Hoes, die in de eerste seizoenen van GTST de rol van de klunzige Myriam van der Pol speelt. De stapelverliefde Isa en Antonie stappen in 1997 in het huwelijksbootje. 

De twee worden jaren later de trotse ouders van zoon Merlijn en dochter Vlinder. Op 6 oktober 2010 komt er echter een einde aan hun huwelijk door het tragische overlijden van Antonie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Isa Hoes zag einde Celblok H niet aankomen

Isa en Antonie

Frédérique en Rick 

In GTST spelen Frédérique Huydts en Rick Engelkes een liefdeskoppeltje: ze beloven elkaar zelfs eeuwige trouw in de veelbesproken GTST-aflevering van 26 november 1991. De bijzondere uitzending weet indertijd ruim 2,6 miljoen mensen aan de buis gekluisterd te houden. De chemie spat begin jaren '90 van het scherm en heel Nederland loopt weg met dokter Simon Dekker en zijn assistente Annette van Thijn.

Rick biecht enkele jaren geleden op tijdens het Televizier gala dat hij in het 'echte leven' ook warme gevoelens koestert voor de knappe krullenbol. ”Ik was best wel verliefd op haar, ja. En andersom ook. Maar het is nooit wat geworden omdat we op dat moment allebei een relatie hadden. Maar dat maakte het wel heel spannend. De trouwerij voelde dan ook alsof het echt was."

Tot een echte relatie komt het nooit. Wel blijven Rick en Fré tot aan het sterfbed van Frédérique goede vrienden. Op 3 april 2006 overlijdt de voormalige GTST-actrice aan de gevolgen van darmkanker. 

Frédérique Huydts
Rick Engelkes

Aukje en Teun

Tijdens het huwelijk van Barbara en Jef Alberts op een luxe jacht raken Job Zonneveld en Charlie Fischer te water wanneer zij oom Govert proberen te redden van de verdrinkingsdood. Eenmaal weer opgewarmd zoenen de twee pubers voor het eerst. Dat is het moment dat ook de vonk overslaat tussen Aukje van Ginneken en haar collega Teun Kuilboer. 

De soapies vormen ruim een jaar een liefdeskoppeltje, maar uiteindelijk geeft Auk toch de voorkeur aan een relatie met iemand die niet in de showbizzwereld zit. "Het is wel eens leuk om over andere dingen te praten dan je werk. Als je een relatie hebt met iemand uit hetzelfde wereldje, praat je overdag al veel over je werk, maar als je dan thuis komt heb je het er wéér over."

Grappig feitje: Teun begint niet veel later een affaire met Katja Schuurman, die ook bekend wordt door haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. De twee hebben echter nooit samen op de set gestaan. Kat heeft soapdorp Meerdijk namelijk al lang en breed verlaten wanneer Teun zijn opwachting maakt in de goed bekeken serie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Katja Schuurman wil door met Memories

Teun Kuilboer
Aukje van Ginneken
Katja en Teun

Soy en Holly

In 2016 duiken nieuwkomers Soy Kroon en Holly Mae Brood op in Meerdijk. Hun GTST-leven is echter geen lang leven beschoren: na enkele maanden verhuizen alterego's Sil Selmhorst en Amy Kortenaer naar Utrecht en dus zijn de twee vanaf dan te zien in de GTST spin-off Nieuwe Tijden. 

Al gauw duiken er geruchten op dat Soy en Holly een koppeltje zouden zijn. Dat wordt in eerste instantie ontkend door Holly. De bloedmooie soapie geeft toe gezoend te hebben met Soy, maar dat stelde volgens Holly niet veel voor. "Hebben we dan meteen een relatie? Nee."

Niet veel later moet de dochter van Xandra Brood echter toegeven dat ze Soy toch wel heel erg leuk vindt. Inmiddels zijn de lovebirds alweer bijna twee jaar samen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Holly Mae Brood ontkent relatie met GTST-acteur Soy Kroon

Holly en Soy

Mark en Lieke

Net als Jack van Houten en Charlie Fischer hebben ook Mark van Eeuwen en Lieke van Lexmond een knipperlichtrelatie. Maar in 2009 laat RTL weten - tot groot verdriet van de fans - dat het nu toch echt over en uit is tussen de populaire soapies. ''Ze zijn ruim anderhalf jaar bij elkaar geweest. Ze hebben geen ruzie gehad en dat hebben ze nog steeds niet. Dat moet ook wel, want ze zien elkaar elke dag op de set." 

Inmiddels is Lieke getrouwd met haar Bas en hebben ze samen twee zoontjes: Vik en Zef.

Mark en Lieke

Erik en Caroline

Maar het ultieme Goede Tijden, Slechte Tijden-koppel is toch wel Erik de Vogel en Caroline de Bruijn. De twee worden verliefd op de bordkartonnen set van hotel de Rozenboom en sindsdien is er geen houden meer aan. Erik en Caro beginnen een relatie en hun liefde wordt enkele jaren bekroond met de komst van dochter Solane.

Inmiddels zijn Erik en Caroline ook in de soapserie weer een setje. Want hoewel Janine Elschot in de afgelopen soapjaren ook heel wat andere liefjes heeft versleten is er uiteindelijk toch maar één de ware: soapschurk Ludo Sanders!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Erik de Vogel: Goede chemie op set van GTST

Caroline, Erik en Solane

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!