Cast Utopia Beeld © ANP

Utopia keert terug op tv met tweede reeks

06 april 2018 14:05

Lange tijd ziet het er naar uit dat Utopia op 1 juni voor het laatst te zien zal zijn bij SBS 6. Maar... er is goed nieuws! Utopia maakt namelijk een doorstart met Utopia 2.

Vanaf maandag 4 juni kan er weer gebouwd worden aan een nieuwe, ideale samenleving. Maar dit keer betekent from scratch ook echt from scratch. Er is geen loods en er zijn geen voorzieningen. De inwoners zullen dus letterlijk alles opnieuw moeten bouwen. Een nieuwe plek, een nieuwe start en nieuwe kansen met een nieuwe groep!

In actie voor Utopia
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Victoria weer even terug in Utopia

Utopia 2 start met vijf inwoners en om de zoveel tijd melden zich nieuwe inwoners aan het hek. Wie dat zijn, blijft spannend tot het aantal van 15 inwoners is bereikt. De kijker zal wel enkele vertrouwde gezichten terug gaan zien...

De inwoners die eind december 2017 actie hebben gevoerd om Utopia te behouden kunnen zich namelijk opnieuw aanmelden. Dat geldt dus voor de huidige inwoners, maar ook voor de kandidaten die ten tijde van de campagne in Utopia verbleven maar inmiddels thuis zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Eén van deze Utopianen moet het beloofde land verlaten

Het Utopia-terrein

In Utopia 2 hebben de inwoners nauwelijks iets om mee te beginnen. Op het terrein ligt alleen een oude telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken om het de eerste dagen mee te redden.

Alle inwoners mogen thuis wel één kist inpakken met spullen die ze de eerste weken hard nodig denken te hebben. Ze zullen na binnenkomst flink moeten aanpakken en meteen moeten starten met bouwen. Wie de kantjes ervan afloopt of wie niet lekker in de groep ligt, is zijn plek niet zeker want ook in Utopia 2 mag er om de acht weken iemand genomineerd worden voor eliminatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Utopiaanse tortelduifjes uit elkaar gerukt door dramatische exit

De inwoners krijgen in Utopia 2 de kans om het helemaal anders te doen. Machtsverhoudingen, bestuursvormen, regels ten aanzien van samenleven en samenwonen, de rol van geld en de manier waarop financiën geregeld worden…. Wat heeft de afgelopen 4,5 jaar wel gewerkt en wat juist niet? Het is aan de inwoners van Utopia 2 om de geschiedenis kritisch te bekijken, opnieuw te testen en vorm te geven. Eén ding is zeker: het is nooit te laat voor idealen en voor een frisse, nieuwe start!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!