Beeld © Fox/Getty Images

De meest legendarische momenten van de jarige Al Bundy

12 april 2018 14:04

Ed O’Neill is vandaag 72 geworden! En dan denk je misschien: wie? Je kunt de acteur kennen als de iconische Al Bundy uit Married With Children of als Jay Pritchett uit Modern Family.

De jarige acteur is het meest bekend van zijn rol in Married With Children. Hierin speelt hij tien jaar lang schoenenverkoper Al Bundy die vooral veel rekeningen van zijn vrouw Peggy moet betalen en dat doet hij op een wel heel creatieve manier.

Ondertussen is Ed al negen jaar te zien in de serie Modern Family. Hierin speelt hij de chagrijnige vader Jay die getrouwd is met de veel jongere en mooie Gloria. Jay maakt om de haverklap een misplaatste grap, maar is wel bang om racistisch over te komen.

Jay is ondanks oude grompot, soms toch het zonnestraaltje van de familie. Zoals in deze scène uit Modern Family.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Terugblik op de top-carrière van Eva Jinek

Een kameleon kunnen we Ed als acteur niet echt noemen. In zowel Married With Children als Modern Family speelt hij de ietwat chagrijnige vader. Toch heeft de acteur veel meer in zijn mars. Check hier bijvoorbeeld hoe hij Sofia Vergara, Gloria uit Modern Family, nadoet. (vanaf  2:12)

Ed is natuurlijk al wat ouder en dan kun je last krijgen van vergetelheid. Bij de acteur zorgt het er vooral voor dat hij namen van sterren niet kan onthouden. En dat is best lastig als je op de foto gaat met Taylor Swift. (vanaf 3:41)

Miniatuurvoorbeeld

zie ook

Leukste momenten uit Modern Family

Dat Ed Taylor Swift niet herkent, kan natuurlijk gebeuren.  Maar Britney Spears niet herkennen is onvergeeflijk. Het levert wel een ongemakkelijk momentje op het vliegveld op.  (vanaf 3:05)

Gelukkig hebben we de foto nog.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!