Everon en Joshua Beeld © ANP

4 jaar geleden: Everon Jackson Hooi komt uit de kast

16 april 2018 15:30

Vandaag is het alweer vier jaar geleden dat Everon Jackson Hooi een boekje opendoet over zijn seksuele geaardheid in het blad l'Homo. De GTST-acteur durft eindelijk van de daken te schreeuwen dat hij op mannen valt en dat is voor de soapie indertijd een hele opluchting.

"Sinds ik ervoor uit kom dat ik op mannen val, draag ik voor mijn gevoel uit dat ik mijzelf weer heb gevonden"

Everon Jackson Hooi vertelt dat er door zijn coming-out een hele last van zijn schouders is gevallen. “Ik kijk terug op veel gemiste kansen. In de liefde, op werkgebied, op verschillende gebieden. Het is me in het verleden vaak gebeurd dat ik denk: had ik maar... Maar sinds mijn coming out een paar jaar geleden overkomt me dat niet meer. Sindsdien durf ik weer. Alles waar ik potentie in zie, of dat nu op werk- of privévlak is, durf ik aan te pakken. Ik voel geen angst en onzekerheid meer. Sinds ik ervoor uit kom dat ik op mannen val, draag ik voor mijn gevoel uit dat ik mijzelf weer heb gevonden. Ik heb de wereld verteld hoe het zit met mijn geaardheid en dat heeft me dichter bij mezelf gebracht", aldus Eef in Beau Monde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Everon Jackson Hooi wil best trouwen

Nadat de Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur uit de kast is gekomen ontmoet hij zijn grote liefde Joshua. "Als ik hem zie, denk ik: wat ben jij knap. Ik bof met hem. Bij Jozua kan ik volledig mijzelf zijn. Hoewel dat af en toe kan leiden tot discussies als hij mij even niet begrijpt, accepteren we elkaar uiteindelijk helemaal. Ik denk dat het ons beiden lukt rust in onze relatie te brengen. Hij werkt keihard en doet daarnaast een universitaire studie. Ik heb geen doorsnee baan en geen doorsnee werkschema. Door alle gekke dingen die in ons leven gebeuren, hunkeren we soms naar momenten met elkaar op de bank. Kunnen we niet wachten om thuis te komen. We maken ons er allebei sterk voor dat die momenten er zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Everon Jackson Hooi over zijn huwelijksaanzoek

Een bruiloft kan dan ook niet uitblijven. En dus vraagt Everon afgelopen december zijn liefje ten huwelijk. Hoe de trouwpartij er uitgaat zien is vooralsnog niet duidelijk. Enkele jaren geleden vertelt de 35-jarige acteur in Grazia dat hij het kleinschalig wil houden. "Op slippers, korte broek, Hawaii-slinger om, op het strand en met verder niemand erbij. Ik denk alleen niet dat ik dat voor elkaar krijg, dan ga ik ruzie krijgen met mensen."

Soapfans die niet kunnen wachten op de trouwkiekjes van Eef en Jos moeten nog even geduld hebben: vooralsnog is er nog geen datum gepland voor de grote dag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!