Cast SamSam Beeld © ANP

Jarige 'Chris' hoopt op comeback van hitserie SamSam

16 augustus 2018 13:18

Hoofdrolspeelster Anne-Mieke Ruyten wordt vandaag alweer 58 en dat viert RTL Boulevard met een terugblik op de succesvolle comedy waarvan de acteurs al jaren hopen op een grootse televisiecomeback...

Cast SamSam

Het begin

SamSam beleeft zijn vuurdoop op 5 september 1994 en vertelt het verhaal van huurbaas Nol en zijn vrouw Rietje, met wie hij continue in de clinch ligt. De Brouwers verhuren hun woning aan Chris, Jo en Jimmy. Ook Jim zijn beste vriend Lex is kind aan huis aan de Leliestraat 6 in Haarlem.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Elle van Rijn heeft nieuwe liefde

Gekibbel met Riet

Nol is al jaren getrouwd met zijn Rietje. De twee kunnen niet zonder elkaar, maar absoluut ook niet mét elkaar. Nol weet met zijn gemakzuchtige houding heel wat keren het bloed onder Riet haar nagels vandaan te halen. En ook de seks is niet meer wat het geweest is. Riet baalt hier behoorlijk van en dus doet ze tevergeefs pogingen om hun seksleven weer een boost te kunnen geven. Maar daar zit de arme Nol totaal niet op te wachten...

Nol en Rietje

De krent

Nol is erg op zijn centjes. Het liefst geeft hij dan ook geen gulden uit. De gierige Nol smeedt heel wat plannetjes om op lucratieve wijze aan geld te komen. Zo probeert hij meerdere keren om Chris, Jo en Jimmy geld af te troggelen door - buiten het zicht van Rietje om - een huurverhoging toe te passen. Maar dat loopt niet helemaal zoals gepland...

Nol Brouwer
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Elle van Rijn speelt 'oude' Danny Cruijff

Kippie Kippie

Om niet helemaal gek te worden van haar man doet Rietje er alles aan om Nol aan het werk te krijgen. Gedurende de SamSam-jaren verslijt Nol dan ook heel wat baantjes. Zo werkt Nol op een gegeven samen met Jimmy bij Kippie Kippie, een bekende fastfoodketen. De scènes waarin Nol en Jim worden ingewerkt zorgt indertijd voor hilarische televisie. 

Het slot

In de loop der jaren vertrekt zowel Anne-Mieke Ruyten (Chris) als Elle van Rijn (Jo) uit de serie. De cast wordt aangevuld met Anneke Beukman (Nina), Angelique de Bruijne (Tess) en later ook met Iris Stobbelaar (Eva). Jules Royaards is een van de weinigen die in iedere aflevering van SamSam te zien is. 

In december 2003 valt na 10 seizoenen het doek voor SamSam. Na 130 afleveringen komt er hiermee een einde aan de succesvolle comedyserie.

Nieuwe cast SamSam

Revival?

Ruim 2,5 jaar geleden komt een deel van de cast bijeen voor een heuse SamSam-fotoshoot. Jules Royaards en Bea Meulman (Rietje) zijn niet bij de shoot aanwezig. Bea overlijdt namelijk op 6 juli 2015 aan de gevolgen van kanker. Jules geniet inmiddels van zijn welverdiende tv-pensioen.

Elle van Rijn neemt tijdens de fotoshoot een YouTube-vlog op waarin ze vertelt een reboot van SamSam wel te zien zitten. Ook Anne-Mieke Ruyten laat onlangs aan RTL Boulevard weten niet te kunnen wachten om weer in de huid van Chris te kunnen kruipen.

Vooralsnog zijn er echter geen concrete plannen om SamSam weer terug op de buis te brengen. Fingers crossed dus!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!