Mary-Lou van Stenis Beeld © ANP

In deze series was Mary-Lou van Stenis allemaal te zien

19 april 2018 10:37

Vandaag is het alweer 7 jaar geleden dat Mary-Lou van Stenis als Tanya Dupont eetcafé de Koning komt binnenwandelen. De rol van de gehaaide Tanya laat indertijd heel wat stof opwaaien in Goede Tijden, Slechte Tijden...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Marly met gemengde gevoelens terug in GTST

GTST

Tanya houdt in 2011 de gemoederen flink bezig in soapdorp Meerdijk. Zo krijgt ze een relatie met barman Jef, maar hun liefdestripje naar Brazilië eindigt in een nachtmerrie wanneer Jef in een ravijn valt en Tan denkt dat haar soapliefje om het leven is gekomen.

Tanya keert in shock terug naar huis en zwijgt tegen Jef zijn vrienden in alle toonaarden over wat er zich heeft afgespeeld in Brazilië.   

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Deze GTST-soapies werden gerecast

Gelukkig wordt Jef op tijd gevonden en keert hij alsnog heelhuids terug naar Meerdijk. Eenmaal in Nederland probeert Laura om Jef te laten inzien dat Tanya niet te vertrouwen is. Tan is woest wanneer ze het gevoel heeft dat Laura haar buitenspel probeert te zetten en doet een poging om Laura de mond te snoeren door haar te vergiftigen. 

Jef en Laura hebben de snode plannen van Tanya echter door en laten de blondine arresteren. Wanneer Tan in de boeien wordt geslagen door de agenten sluit ze af met de woorden 'Je bent nog niet van me af, ik kom terug!', maar in de soapjaren die daarop volgen wordt er nooit meer wat van de doorgedraaide ex van Jef vernomen...

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Bartho Braat is sinds een week een 'hartstikke trotse' opa

Spijkerhoek

Maar Mary-Lou heeft nog veel meer gedaan dan alleen GTST. Zo breekt Mary-Lou in 1989 door met haar rol in de succesvolle dramaserie Spijkerhoek. De destijds 26-jarige blondine vertolkt twee jaar lang de rol van Patty Starrenburg. Spijkerhoek volgt de families Van de Akker en Chaiavelli die wonen aan het Plein Spijkerbroek.

Mary-Lou stapt in 1991 uit de serie.

Vrienden Voor Het Leven

De gekte rondom Mary-Lou bereikt pas echt een hoogtepunt wanneer ze samen met Peter Lusse het boegbeeld wordt van de komische RTL-serie Vrienden Voor Het Leven. De serie gaat over het wel en wee van Ellen en Eddie Veenstra, een jong koppel dat net is gaan samenwonen.

De serie loopt van 1991 tot en met 1994 en worden in de jaren daarna nog veelvuldig herhaald.

Verkeerd Verbonden

Mary-Lou bewijst met haar rol in Vrienden Voor Het Leven met weinig moeite de lachers op haar hand te krijgen en dus wordt ze dan ook gevraagd voor de rol van Inge de Swaan in de comedyserie Verkeerd Verbonden. De serie is te zien bij de TROS tussen 2000 en 2002. 

Verkeerd Verbonden serie draait om de gescheiden copywriter Paul van Dungen die in één huis woont met zijn tienerdochter Gwen en zijn voormalige schoonmoeder Sophie de Swaan. Tot ergernis van Paul komen zijn ex-vrouw Inge de Swaan en haar nieuwe partner Roel Karreman ook geregeld over de vloer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

SBS stopt Dokter Tinus na dalende kijkcijfers

We Gaan Nog Niet Naar Huis

Na het stopzetten van Verkeerd Verbonden kan een komisch vervolg niet uitblijven. Vanaf 2008 is Mary-Lou te zien als buurvrouw Laura in We Gaan Nog Niet Naar Huis, een serie die gaat over Sam van der Duin die na het overlijden van zijn vrouw is verhuisd van Amsterdam naar Texel met zijn kinderen Marjolein en Flip. Laura is de buurvrouw van het gezin die bij de plaatselijke VVV werkt en verliefd wordt op Sam.

Hoewel de serie in de begindagen behoorlijk succesvol is wordt in 2010 dan toch besloten om de stekker uit de AVRO-comedy te trekken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Comeback Tim Immers in GTST

Dokter Tinus

In 2014 is Mary-Lou te zien als Dr. Edith van Zuylen in de SBS 6-hitserie Dokter Tinus. De rossige dokter doet er werkelijk alles aan om indruk te maken op de knappe Tinus. En daar zit de plattelandsdokter duidelijk niet op te wachten...

Nu is Mary-Lou alweer enkele jaren niet meer op de Nederlandse televisie te bewonderen. En dat terwijl de actrice met haar indrukwekkende cv bewijst een echte vakvrouw te zijn.

Al jaren hopen de fans dan ook op een comeback van van Ellen en Eddie Veenstra. Zou het er ooit van komen, een reboot van Vrienden Voor Het Leven? De tijd zal het moeten uitwijzen...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!