Homeland - Saul Berenson & Claire Danes Beeld © Showtime (via BNNVARA)

De spannende serie Homeland stopt

19 april 2018 01:34

Het einde is in zicht voor Homeland. Volgens Claire Danes zal het achtste seizoen van de actieserie het laatste zijn.

De hoofdrolspeelster meldde dat in het radioprogramma van Howard Stern, waarin ze ook bekendmaakte in de zomer haar tweede kind te verwachten. Haar zwangerschap zal volgens Deadline geen invloed hebben op de planning van de serie; de opnames voor het achtste seizoen van Homeland zouden sowieso pas aan het eind van het jaar van start gaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Eindelijk: Homeland seizoen 7 op tv

De actrice heeft tegenstrijdige gevoelens over het einde van de serie, vertelde ze. Ze vindt het moeilijk afscheid te nemen van Homeland, maar ziet er ook naar uit haar personage Carrie los te laten. "Ik heb mijn handen vol aan haar. Ze is continu gestrest, en dat is hard werken. Ik ben er wel klaar voor daar even pauze van te nemen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook

Homeland blijft Claire Danes uitdagen

Het einde van Homeland komt niet geheel onverwacht. Eerder lieten de bedenkers van het programma al weten na het achtste seizoen te stoppen met de serie. Officieel heeft zender Showtime het laatste woord over het voortbestaan van de show, maar de kans dat die zonder Claire en de makers doorgaat is niet groot. Showtime wilde woensdag niet reageren op de uitspraken van de actrice.

Seizoen 7 van de serie wordt momenteel uitgezonden op NPO 3.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!