The Wall is ultieme klus voor Gerschtanowitz

22 april 2018 10:55

Winston Gerschtanowitz heeft met de spelshow BankGiro Loterij The Wall opnieuw een groot studioprogramma te pakken. De presentator is trots dat hij voor de quiz, die in het buitenland veelal een succes is, gevraagd is.

“Als presentator is dit wat je wil doen”, glundert Winston, die vorig jaar overstapte van RTL naar SBS6 om dit soort grote shows te gaan presenteren. “Zo’n grote set, een programma dat internationaal zo goed werkt. Dat is waar je als presentator in wil spelen.”

Ter voorbereiding reisde hij af naar Polen, waar ze op dat moment bezig waren met de opnames van het programma. “Ik heb daar gezien hoe het spel gaat, wat de regels zijn en waar de ruimte ligt voor grapjes.”

BankGiro Loterij The Wall is wereldwijd een enorm succes en wordt in negentien landen op televisie uitgezonden. Druk om de spelshow ook in Nederland tot een hit te maken, voelt Winston niet. “Ik ben niet bezig met de vraag of het een succes wordt. We doen er als team alles aan om de quiz als twintigste land een tandje beter te maken.” Bovendien gelooft hij in de kracht van het format. “Dat is de eenvoud, iedereen begrijpt het spel. Het is ook nog eens enorm verslavend.”

BankGiro Loterij The Wall is zondag om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!