Tineke de Nooij Beeld © ANP

Jarige jet Tineke de Nooij is al 77 jaar (bio)stabiel

27 april 2018 10:48

Tineke de Nooij is al jaren te horen op de radio én televisie. Deze vertrouwde factor in de Nederlandse showbizz is decennialang in allerlei programma's te bewonderen, maar menig tv-kijker herkent de jarige Tineke vooral als het gezicht van de BioStabil 2000...

De BioStabil 2000 - ook wel de Biostabil genoemd - in de jaren 2003/2004 een ware hype! Het is een hanger met een draaimechanisme en een magneet, die door de maker Bruno Santanera een 'ketting met therapeutische eigenschappen' wordt genoemd. 

De BioStabil 2000 zou zeldzame aarde uit Zaïre bevatten en is sterk magnetisch. Door het draaimechanisme van de BioStabil 2000 zou het hangertje elektromagnetische stress neutraliseren, wat een heilzame werking zou hebben. De hanger zou werken tegen klachten als slapeloosheid, moeheid, gebrek aan energie en opkomende pijntjes.

Tineke de Nooij is twee jaar lang het gezicht van de Biostabil. Maar in 2004 gaat het mis: De Reclame Code Commissie is van mening dat de televisiereclame voor de hanger misleidend is en niet meer in deze vorm mag worden uitgezonden. Tel Sell besluit echter de commercial te laten aanpassen waardoor de reclamespot alsnog mag worden uitgezonden.

Radar laat echter weinig heel van Bruno Santanera en zijn product en dus stort de verkoop van de Biostabil gigantisch in. Bruun besluit een kort geding aan te spannen tegen Radar, maar verliest het geding tegen het succesvolle tv-programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Tineke de Nooij voorlopig niet aan de slag

Als gevolg van alle negatieve publiciteit verdwijnt de Biostabil van de buis. En daarmee is ook Tineke niet langer te zien als boegbeeld van Tel Sel. Gelukkig hebben we de heerlijke beelden nog van Tien met haar veelbesproken hanger!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Tineke de Nooij woest op Gordon

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!