Beeld © ANP

Songfestival throwback: Pierre Kartner kan niet kiezen

16 mei 2019 13:10

Vanavond staat Duncan in de tweede halve finale en daarom blikken wij terug naar het moment dat Pierre Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, de Nederlandse inzending voor het songfestival van 2010 moet kiezen. Na een gelijkspel moet Pierre, de schrijver van het nummer, de doorslaggevende keuze maken. En dat levert historische tv op!

Tijdens het Nationaal Songfestival in 2010 doen Sieneke, Vinzzent, Loekz, Marlous en Peggy Mays hun eigen uitvoering van Pierre Kartners nummer Ik Ben Verliefd, Shalalie. 

De jury, bestaande uit Tatjana Simiç, Daniël Dekker, Johnny Logan en George Baker, zorgen voor een gelijke tussenstand door twee punten aan Sieneke te geven en twee aan Loekz. Het publiek kan vervolgens de doorslaggevende stem geven, maar die gaat uiteindelijk naar Vinzzent. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan is topfavoriet voor halve finale songfestival

En dan wordt het spannend, want het is de beurt aan Pierre Kartner om een knoop door te hakken. Dat levert een historisch tv-moment op. "Ik kan het niet doen. Beiden vind ik ze even sterk", zegt Pierre tegen presentatrice Yolanthe Cabau.

Die raakt ondertussen lichtelijk in paniek: "U moet het nu gaan doen. Wij zijn live in de uitzending!" Het publiek en de deelnemers plus hun coaches houden het inmiddels niet meer... Yolanthe wil genoegen nemen met Pierre's keuze om geen winnaar aan te wijzen, maar wordt toch door de productie gepusht om een echte winnaar te kiezen.

Dan volgen Pierre's bekende woorden: "Nou, Sieneke!" Snel daarna loopt Pierre het podium af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

D-Day voor Duncan Laurence: dit zijn de topconcurrenten

Alsof het finalemoment nog niet dramatisch en langdradig genoeg was kwamen ook nog de slingers en confetti naar beneden bij het team van Loekz. Hierdoor dachten zij en hun coach Frans Bauer heel kort dat ze gewonnen hadden. 

Uiteindelijk ging Sieneke dus richting het songfestival in Oslo. Helaas voor haar en schrijver Pierre Kartner haalde ze de finale niet... Opvallend was het wel!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medewerker songfestival overleden na ongeluk

Luister hier ook de versies terug van alle deelnemers tijdens het Nationaal Songfestival. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!