Nelly Frijda Beeld © ANP

Jarige Nelly Frijda doet boekje open over Flodder

04 mei 2018 07:55

Nelly Frijda is jarig! Het Flodder-icoon mag vandaag 82 kaarsjes uitblazen. Een mooie gelegenheid om terug te blikken op een prachtig interview met de grande dame van de Nederlandse comedy.

"Ik heb nog nooit één aflevering van Flodder gezien"

Nelly Frijda is jarenlang het gezicht achter ma Flodder. Maar praten over die periode doet Nel liever niet. Het is dan ook een wonder dat de inmiddels gepensioneerde actrice in het programma Gesprek Uit De Regio in 2014 openhartig vertelt over haar rol in Flodder.

Ma Flodder gaat trouwen
Miniatuurvoorbeeld

De planken op:

Flodder-musical jaar later naar theaters

Nelly vertelt het behoorlijk leuk te vinden dat men nog altijd zo fan is van Flodder. "Het is fijn dat mensen zo blij zijn met de serie. Dat is echt een hele eer! Ik vind het een mooi compliment. Maar het is voor mij echt verleden tijd."

De actrice had nooit verwacht dat de comedyserie zo'n enorme impact zou hebben in Nederland. "Ik had destijds geen idee dat die rol zo zou blijven hangen. We waren er totaal niet van bewust van dat Flodder zo'n ding zou gaan worden."  

Ma en Kees
Miniatuurvoorbeeld

Meet de Flodders:

Heerlijke aso-tv: Flodder

Voor de casting heeft Nel zich destijds dan ook niet echt voorbereid. "Ik weet eerlijk gezegd niet eens of ik auditie heb gedaan. Volgens mij ben ik ervoor gevraagd. Ik heb me ook niet voorbereid op het spelen van ma Flodder. Ik heb er wel een beetje over nagedacht hoe ik het personage wilde vormgeven, maar voor de rest ben ik er niet echt mee bezig geweest."

Toch is de Flodder-actrice maar wat trots op haar acteerprestaties van weleer. "Nu heb ik veel meer afstand tot de serie, aangezien het zo lang geleden is. Nu kan ik zien dat het wel echt goed gespeeld is."

Ma en Kees
Miniatuurvoorbeeld

Meer Flodder:

Dick Maas wil graag nieuwe Flodderserie maken

Maar liever kijkt Nelly nooit naar de herhalingen van Flodder. "Ik heb nog nooit één aflevering van Flodder gezien. Nu zie ik het soms voorbij komen. Maar ik heb het nooit echt goed bekeken."

Meer wil de actrice niet kwijt over haar rol in de succesvolle comedyserie. Nel zit inmiddels in een bejaardentehuis en geniet van haar oude dag. Toch geeft ze in december 2017 aan stiekem nog te dromen van een mooie rol en dan het liefst in een productie als Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen...

Ma en Johnnie

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!