Beeld © RTL

Ophef: 'Je wilt niet altijd als een bosneger erbij lopen'

7 mei 2018 15:14

In het programma Bubbels en Gloss laat een kapster zien hoe zij kroeshaar stijlt. Presentator Ad Peters vult haar aan door te zeggen: "Ja, die mensen willen ook eens wat anders, je wilt niet altijd als een bosneger erbij lopen." Aan tafel lachen de gasten hartelijk om de opmerking. Inmiddels is de beruchte uitspraak opgepikt en spreekt men schande van de racistische woorden.

"Je wilt niet altijd als een bosneger erbij lopen"

Op Facebook laat het programma weten: "Hierbij willen wij benadrukken dat de gemaakte opmerking nimmer als kwetsend of racistisch bedoeld is geweest. Wij hopen dat u dit van ons aan wil nemen." Waarop in de reacties te lezen valt dat mensen het een matig excuus vinden.

Ook Ronnie Flex haakt in op de discussie. "Wow, wat een schande. Ik kan alles met mijn haar wat ik wil, en de zogenaamde excuses is 'Het was niet kwetsend of racistisch bedoeld'. Dit gebeurd te vaak en te veel. Als de media dit niet oppakt dan snap ik niks meer. Al mijn broers en zussen zijn prachtig." Het bericht is inmiddels ruim 120.000 keer bekeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney dumpt beroemde YouTuber Pewdiepie vanwege antisemitisme

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Ronnie Flex vloog het land door en Marieke ging mee

RTL laat weten: "RTL krijgt het programma aangeleverd en de inhoud van deze zogeheten tape on desk-programma's wordt steekproefsgewijs gecheckt. Het bewuste fragment is helaas niet gezien en wij betreuren dit."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!